Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (30/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (30/08)

Η «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» παρουσιάζει σήμερα και αύριο το Μυστήριο 115 «Μεγάλα και Μικρά Πλοία» στη Βλύχα – Νεκροταφείο Πλοίων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή, στη σκηνοθετική ερμηνεία του Σίμου Κακάλα, παρουσιάζεται απόψε στο θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Σίμις Κακάλας, Γιώργος Αμούτζας. Η μουσική είναι του Φώτη Σιώτα. Στις 9 μ.μ.

Η «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» παρουσιάζει σήμερα και αύριο το Μυστήριο 115 «Μεγάλα και Μικρά Πλοία» (φωτ.) στη Βλύχα – Νεκροταφείο Πλοίων. Αντλώντας έμπνευση από το απόκοσμο και συμβολικά φορτισμένο τοπίο, η Αργυρώ Χιώτη και ο Ευθύμης Φιλίππου συνθέτουν ένα μονόλογο που διακόπτει συνεχώς τραγούδια και διακόπτεται από αυτά. Ερμηνεύουν η Αγγελική Παπούλια και ο The Boy. Στις 8.30 μ.μ.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία με μια περιοδεία που συνοψίζει τις πιο σημαντικές στιγμές μιας σπουδαίας μουσικής πορείας. Συνοδοιπόροι μερικοί από τους μεγαλύτερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς της Ελλάδας, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας κ.ά. Απόψε θα εμφανιστεί στο Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης, στον Βόλο. Στις 9.30 μ.μ.

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Ελενας Μαυρίδου, παρουσιάζονται απόψε στο θέατρο Αλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη. Στο διαχρονικό έργο πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Διονύσου ο Δημήτρης Λάλος, ενώ η διανομή συμπληρώνεται με τους Θανάση Δόβρη, Γιώργο Χριστοδούλου, Στέργιο Κοντακιώτη, Βίκυ Βολιώτη, Γιώργο Τριανταφυλλίδη, Ελενα Μαυρίδου και Δήμητρα Κουζά. Στις 9.30 μ.μ.

Ο Μπάμπης Στόκας έρχεται για μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, στο πλαίσιο του τοπικού φεστιβάλ της πόλης. Σπουδαίος τραγουδοποιός και ερμηνευτής τόσο με τους Πυξ Λαξ όσο και σόλο, ο Στόκας περνάει με την ίδια άνεση από τα λαϊκά κομμάτια στα πιο έντεχνα και ροκ, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στις ζωντανές εμφανίσεις του. Στις 9 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT