Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (31/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (31/08)

Ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, μία από τις δύο παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νυχτερινές περιηγήσεις σε επιλεγμένα εκθέματά του, συναρπαστικές ιστορικές και αρχαιολογικές αφηγήσεις που αντλούν την έμπνευσή τους από τη Σελήνη, καθώς και μια μουσική διαδρομή με έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών, προσφέρει απόψε στους επισκέπτες του το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με αφορμή τη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου. Από τις 8 μ.μ., Πατησίων 44.

Ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, μία από τις δύο παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Ερμηνεύουν οι Κόρα Καρβούνη (φωτογραφία), Ορέστης Χαλκιάς, Ελενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Σκουλά και Δημήτρης Παπανικολάου. Τα σκηνικά υπογράφει η Εύα Μανιδάκη. Στις 9 μ.μ., Βύρωνας.

Με τα «Κάρμινα Μπουράνα» ερμηνευμένα από το μουσικό σύνολο Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη, κορυφώνονται απόψε, κάτω από το φως της τελευταίας πανσελήνου του θέρους, οι φετινές Γιορτές Ρόκκας στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο στον Κίσσαμο Χανίων. Αναχωρήσεις ΚΤΕΛ στις 7 μ.μ. και 8 μ.μ. Λεπτομέρειες στο digitalculture.gov.gr.

Το 2ο Φεστιβάλ Πορτίτσας ολοκληρώνεται απόψε, με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου να παρουσιάζει στο Δημοτικό Στάδιο Γρεβενών «Μίλτος Τεντόγλου» μια συναυλία με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του. Μαζί του οι Δημήτρης Μυστακίδης, Κωσταντής Πιστιόλης κ.ά. Τραγουδούν οι Alkyone, Γιάννης Λίταινας και Αλέξανδρος Κτιστάκης. Στις 8.30 μ.μ., 13ης Οκτωβρίου 80-84.

Το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του με μια παράσταση στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας. Πρωταγωνιστούν οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος. Στις 9 μ.μ., Ρωμυλίας 1.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT