Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (01/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (01/09)

Μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα, με μια στάση στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Αλκαζάρ» της Λάρισας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Πεδίον του Αρεως υποδέχεται τους βιβλιόφιλους το φετινό, 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που ξεκινάει σήμερα και διαρκεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Στη διοργάνωση φιλοξενούνται συνολικά 210 εκδότες, 275 περίπτερα και 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ το κεντρικό αφιέρωμα έχει τίτλο «Γυναίκα – Πολυσύνθετο ανάγνωσμα». Από τις 6 μ.μ.

Μετά την πρεμιέρα του (φωτογραφία) στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα, με μια στάση στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Αλκαζάρ» της Λάρισας. Ερμηνεύουν οι Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης κ.ά. Στις 9 μ.μ.

Με αφετηρία του τη Θεσσαλονίκη και έχοντας ήδη γράψει αρκετά χιλιόμετρα στους δρόμους (και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ολόκληρης της επικράτειας, το μουσικό σχήμα «Γιαγκίνηδες» ανεβαίνει απόψε στην κεντρική σκηνή του «Φεστιβάλ στη Θάλασσα», για μια συναυλία με επιλογές από τη δισκογραφία του και με αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκοπαραδοσιακά κομμάτια. Στις 9 μ.μ., Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Βασισμένη στους αριστοφανικούς «Βατράχους», η παράσταση «Βατράχια», που τον Ιούλιο έδωσε στην Εφη Μπίρμπα το επιδαύριο σκηνοθετικό της βάπτισμα, ανεβαίνει απόψε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Πατρέων. Παίζουν οι Αρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Εκτορας Λιάτσος κ.ά. Στις 9 μ.μ., είσοδος από οδό Γιάννη Ρίτσου.

Μια τιμητική έκθεση αφιερωμένη στο έργο των Μανόλη Γιανναδάκη, Ξενή Σαχίνη και Γιώργου Τσακίρη, ομότιμων καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζεται σήμερα στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Στις 8.30 μ.μ., Αγ. Δημητρίου 159Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT