Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (02/09)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (02/09)

Μισόν αιώνα μετά το ξεκίνημά της από τα χορευτικά κλαμπ του Ντακάρ και με πάνω από είκοσι στούντιο άλμπουμ στο ενεργητικό της, η περίφημη Orchestra Baobab παρουσιάζει απόψε στο Ξέφωτο του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος» ένα μουσικό ταξίδι στους ρυθμούς της αφρικανικής ηπείρου.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνοθετημένη από την Ιώ Βουλγαράκη, η «Εκάβη» του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου σε νέα μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου, συνεχίζει και αύριο την περιοδεία της με μια στάση στο Κατράκειο Θέατρο. Παίζουν οι Ελένη Κοκκίδου, Ακης Σακελλαρίου, Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αλέκος Συσσοβίτης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Μάνου Κατράκη και Κυράς της Ρω.

Μισόν αιώνα μετά το ξεκίνημά της από τα χορευτικά κλαμπ του Ντακάρ και με πάνω από είκοσι στούντιο άλμπουμ στο ενεργητικό της, η περίφημη Orchestra Baobab (φωτογραφία) παρουσιάζει απόψε στο Ξέφωτο του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος» ένα μουσικό ταξίδι στους ρυθμούς της αφρικανικής ηπείρου. Η βραδιά ξεκινάει με ένα dj set από τον Teranga Beat. Από τις 7.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Οι ευριπίδειες «Τρωάδες», μία από τις φετινές παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, ανεβαίνουν την Κυριακή στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Σουγάρης και τη μουσική ο Στέφανος Κορκολής. Ερμηνεύουν οι Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μελίνα Αποστολίδου κ.ά. Στις 9 μ.μ., Δάσος Σέιχ Σου.

Στο πλαίσιο των «Αισχυλείων», το μουσικό σύνολο «Τα κρουστά του Στρασβούργου» παρουσιάζει απόψε στο αμφιθέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας μια συναυλία ειδικά διαμορφωμένη για τον θεσμό «2023 Ελευσίς-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», που περιλαμβάνει συνθέσεις Μπαχ, Ξενάκη, Τακεμίτσου και Λεβινάς. Στις 9 μ.μ., Κανελλοπούλου 1.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι «100°C» ανεβαίνουν τη Δευτέρα στη σκηνή της Τεχνόπολης για ένα μουσικό πρόγραμμα που εκτείνεται από τη δισκογραφία του συγκροτήματος Τρύπες μέχρι τα μετέπειτα αγαπημένα κομμάτια του Ελληνα τραγουδοποιού. Special guest, το Παιδί Τραύμα. Στις 8.30 μ.μ., Πειραιώς 100 και Περσεφόνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT