Home Cinema: Μια Τζεντάι στο σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων»

Home Cinema: Μια Τζεντάι στο σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων»

Οσοι παρακολουθούν σταθερά τις τηλεοπτικές σειρές που έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια από το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων» περίμεναν με ανυπομονησία να φτάσει στο Disney+ μια (ήδη) αγαπημένη ηρωίδα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ahsoka
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2023)
Δημιουργός: Ντέιβ Φιλόνι
Ερμηνείες: Ροζάριο Ντόσον, Νατάσα Λιου Μπουρντίσο

Οσοι παρακολουθούν σταθερά τις τηλεοπτικές σειρές που έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια από το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων» περίμεναν με ανυπομονησία να φτάσει στο Disney+ μια (ήδη) αγαπημένη ηρωίδα. Η Ασόκα Τάνο, ερμηνευμένη από τη δυναμική Ροζάριο Ντόσον, είναι Τζεντάι, η οποία λίγο μετά την πτώση της διαγαλαξιακής αυτοκρατορίας, συνεχίζει να κυνηγά τους εναπομείναντες εγκληματίες πολέμου. Η αναζήτηση θα τη φέρει αντιμέτωπη με ένα ζευγάρι Σιθ, το οποίο φιλοδοξεί να επαναφέρει τις σκοτεινές δυνάμεις στην εξουσία. Οι spin-off σειρές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο αξιόλογες, οι οποίες εξερευνούν χαρακτήρες του φανταστικού σύμπαντος, συνεχίζονται. Εδώ βρισκόμαστε μάλλον στη θετική πλευρά, με μια αρκετά ατμοσφαιρική σειρά, γεμάτη από «δωράκια» προς τους πιστούς ακολούθους της «Star Wars» μυθολογίας. Οι ιππότες Τζεντάι μάλιστα, οι οποίοι σε άλλες σειρές βρίσκονται στην περιφέρεια, εδώ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, προσφέροντας μερικές εντυπωσιακές μάχες με φωτόσπαθα και τα κλασικά αινιγματικά… ρητά τους. Από την άλλη, η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε περισσότερο ρεαλιστικά σκηνικά και λιγότερα CGI εφέ, ωστόσο με τους ρυθμούς που παράγονται πλέον αυτές οι σειρές, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί.

Home Cinema: Μια Τζεντάι στο σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων»-1
Ο Ογκαστ Ντιλ στην ταινία «Μια κρυφή ζωή», που είναι διαθέσιμη στο Ertflix.

Μια κρυφή ζωή ★★★½
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ
Ερμηνείες: Ογκαστ Ντιλ, Βάλερι Πάχνερ

Μία από τις πρόσφατες και πιο αξιόλογες ταινίες του Τέρενς Μάλικ είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Ertflix. Βρισκόμαστε στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ο Φραντς, ένας Αυστριακός αγρότης, ζει μαζί με τη σύζυγο και τις τρεις μικρές τους κόρες στο κτήμα του, ψηλά στα καταπράσινα ορεινά λιβάδια των Αλπεων. Η ειρηνική ζωή, ωστόσο, θα διαταραχθεί από τον πόλεμο και σύντομα ο Φραντς θα κληθεί να δώσει όρκο πίστης στον Χίτλερ και να υπηρετήσει στο μέτωπο. Αηδιασμένος από αυτή την προοπτική, αρνείται, με αποτέλεσμα αρχικά να γνωρίσει τη χλεύη των συγχωριανών του και στη συνέχεια να καταλήξει στις φυλακές της Γκεστάπο. Ο Μάλικ χρησιμοποιεί μια κλασική τεχνική αντιπαραβολής προκειμένου να φορτίσει την ιστορία του με δραματικό βάρος. Ο Φραντς ζει σε ένα παραδείσιο τοπίο, αγαπά την οικογένεια, το νοικοκυριό του και τα γεννήματα της γης που καλλιεργεί με τα χέρια του. Εχει επίσης πίστη στον Θεό, έναν Θεό της ειρήνευσης και της αγάπης. Ολα αυτά κινηματογραφούνται εκτενώς από κάθε γωνία και μαγεύουν τον θεατή με τη γαλήνια ομορφιά τους, σε βαθμό που, όταν τα πράγματα αλλάζουν στο δεύτερο μέρος της ταινίας, το σοκ είναι μεγάλο. Οι γυμνοί, γκρίζοι τοίχοι της φυλακής όπου θα βρεθεί ο ήρωας βρίσκονται στο άλλο άκρο, κάνοντας τη δική του (εσωτερική) πάλη ακόμη πιο δύσκολη και αξιοθαύμαστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT