Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (08/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (08/09)

Το Social Ballroom Festival ξεκινάει σήμερα στο ΚΠΙΣΝ, στην Αγορά, με δωρεάν μαθήματα χορού, χορευτικά σόου αλλά και συναυλίες, μα πάνω από όλα αποτελεί μια γιορτή για τους λάτρεις του χορού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία παράσταση απόψε για το έργο «Momento Mori» του Λεονάρντο Τομάζι και της Λητούς Τριανταφυλλίδου στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η παράσταση αποτελεί συνεργασία με το Nuovo Teatro Sanità και το Sardegna Teatro με θέμα την κουλτούρα της ακύρωσης (Cancel Culture). Με ελληνικούς υπέρτιτλους. Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη.

Πέντε χρόνια μετά τον «Ηγεμόνα» έγραψε ο Νικολό Μακιαβέλι τον «Μανδραγόρα», έργο που ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Ατάκα» στο θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζουλουφού. Πλατεία Βαρδάκα, στις 21.00.

Αποτελεί πια ένα γεγονός που όλοι όσοι αγαπούν το ταγκό περιμένουν. Το Social Ballroom Festival (φωτογραφία) ξεκινάει σήμερα στο ΚΠΙΣΝ, στην Αγορά, με δωρεάν μαθήματα χορού, χορευτικά σόου αλλά και συναυλίες, μα πάνω από όλα αποτελεί μια γιορτή για τους λάτρεις του χορού. Στις 19.30 θα γίνει μάθημα για τον «χορό του δρόμου» με ρίζες από την Τζαμάικα και στις 21.00 θα ακολουθήσει πάρτι.

Επίκαιρο όσο ποτέ το έργο «State of Emergency» του Αθανάσιου Κανάκη –για τον καλλιτέχνη αποτέλεσε έμπνευση η ιστορική πλημμύρα στη Μάνδρα μέσω της προσωπικής του εμπειρίας–, παρουσιάζεται στο Παλιό Μηχανουργείο, στο πλαίσιο της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Εγκαίνια σήμερα στις 19.00, Φιλομήλα 3 (Καραϊσκάκη και Κανελλοπούλου).

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της και με αφορμή το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Το χωριό», η Μαρίζα Ρίζου εμφανίζεται στο 9ο Φεστιβάλ Δάσους στη Θεσσαλονίκη. Δάσος Σέιχ Σου, στις 21.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT