Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (09/09)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (09/09)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθιερωμένη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα δοθεί σήμερα στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. Συμμετέχουν οι Μπάμπης Βελισσάριος, Διονύσης Σούρμπης, Γρηγόρης Βαλτινός και η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «San Giacomo». Τη διεύθυνση της συναυλίας υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΣΟΜΘ, Ηλίας Γκογκίδης. Στις 20.30.

Οσοι τον γνωρίζουν από τις ταινίες του ξέρουν την αγάπη του για την τζαζ. Με την ιδιότητα του κλαρινετίστα θα εμφανιστεί ο Γούντι Αλεν στο Ηρώδειο για μία και μοναδική συναυλία συνοδεία των New Orleans Jazz Band. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 21.00.

Με τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Αλέν Σρέντερ (φωτογραφία) ξεκινάει τη σεζόν η Blank Wall Gallery. Ο Βέλγος φωτογράφος του φωτορεπορτάζ παρουσιάζει ενότητες με θέματα τόσο από την αστική ζωή όσο και από την οικολογία. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 17.30-21.30, Σάββατο, 12.30-14.30. Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη.

Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία του έχουν σκοπό οι διοργανωτές του εικαστικού εργαστηρίου «απ’Ουσία» να μάθουν την επανάχρηση και την ανακύκλωση στα παιδιά. Ετσι λοιπόν δημιουργούν κούκλες, μάσκες αλλά και μουσικά όργανα από υλικά ανακύκλωσης, όλα αυτά στο Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, με ελεύθερη είσοδο και διάρκεια, από τις 12.00 έως τις 15.00.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα εμφανιστεί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική μπάντα του, τον Σταύρο Λάντσια στα πλήκτρα, τον Μιλτιάδη Παπαστάμου στο ηλεκτρικό βιολί, τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Μιχάλη Καπηλίδη στα τύμπανα. Πειραιώς 100, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT