Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (12/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (12/09)

Εργα ποικίλων διαστάσεων και τεχνικών, που ανήκουν στις ενότητες «Χειρόγραφα» και «Εικονογραφημένα χειρόγραφα» της Νίκης Καναγκίνη, περιλαμβάνει η ατομική έκθεση της δημιουργού με τίτλο «Η υλικότητα της γραφής», που εγκαινιάζεται απόψε στη Roma Gallery.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με το σινεφίλ κοινό στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί το σύνολο του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματός του, δίνει το 46ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την απονομή των βραβείων του. Τον «Χρυσό Διόνυσο» της διοργάνωσης κέρδισε η «Αρκουδότρυπα» των Χρυσιάννας Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου.

Εργα ποικίλων διαστάσεων και τεχνικών (φωτογραφία), δημιουργημένα από το 1970 κι έπειτα, που ανήκουν στις ενότητες «Χειρόγραφα» και «Εικονογραφημένα χειρόγραφα» και πιστοποιούν το ενδιαφέρον της Νίκης Καναγκίνη για μια «εικαστική γραφή», περιλαμβάνει η ατομική έκθεση της δημιουργού με τίτλο «Η υλικότητα της γραφής», που εγκαινιάζεται απόψε στη Roma Gallery. Στις 8 μ.μ., Ρώμα 5.

Στην ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας θα διατεθούν από τον Δήμο Αθηναίων τα έσοδα της συναυλίας που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Σταύρος Ξαρχάκος στο νέο δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις, συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας. Στις 9 μ.μ.

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, με τον Δημήτρη Καταλειφό στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται απόψε στο Θέατρο Βράχων. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Σκεύας. Παίζουν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Βύρωνας.

Ο Σπύρος Γραμμένος ανεβαίνει με την μπάντα του στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια «Τελευταία συναυλία», με κομμάτια απ’ όλη τη μουσική πορεία του, όπως «90άρα TDK», «Ω να σου», «Το όνομά μου είναι το δικό σου» κ.ά. Μαζί του στο τραγούδι η Ελένη Ποζατζίδου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 100 και Περσεφόνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT