Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (13/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (13/09)

Η «Εκάβη» του Ευριπίδη, στη σκηνοθετική ερμηνεία της Ιώς Βουλγαράκη, ανεβαίνει απόψε στο Θέατρο Ρεματιάς του Χαλανδρίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές συναντούν τα Kadinelia και τους Usurum για μια συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, υπό τον γενικό τίτλο «Κάτι σαν Φεστιβάλ». Τα τρία σχήματα, άλλα σταθερές αξίες και άλλα νεότερες φωνές, εκπροσωπούν και έναν πλούτο μουσικών παραδόσεων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Απόψε από τις 8 μ.μ.

Οι Πυξ Λαξ συνεχίζουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους, κάνοντας απόψε μια στάση στην πλαζ Αρετσούς, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ενα από τα σπουδαιότερα σχήματα του ελληνικού ροκ φέρνει μαζί του όλες τις μεγάλες επιτυχίες που το έχουν καθιερώσει για παραπάνω από δύο δεκαετίες στη συνείδηση του κοινού. Στις 7.15 μ.μ.

Η «Εκάβη» του Ευριπίδη, στη σκηνοθετική ερμηνεία της Ιώς Βουλγαράκη, ανεβαίνει απόψε (φωτογραφία) στο Θέατρο Ρεματιάς του Χαλανδρίου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της τραγικής ηρωίδας αναλαμβάνει η Ελένη Κοκκίδου, ενώ παίζουν ακόμα οι Αλέκος Συσσοβίτης, Ακης Σακελλαρίου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα. Η καινούργια μετάφραση είναι της Ελένης Βαροπούλου. Στις 9 μ.μ.

Πρεμιέρα κάνει από σήμερα στον Δαναό το ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Τέλειο Γεύμα» του Αλέξανδρου Μερκούρη. Πρωταγωνίστρια εδώ είναι η μεσογειακή διατροφή με τον δημιουργό του φιλμ να ταξιδεύει σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία και ΗΠΑ προκειμένου να αποκαλύψει τα μυστικά της. Η ταινία, που είναι παραγωγή του Cinedoc, θα προβάλλεται για μια εβδομάδα. Πρεμιέρα στις 9 μ.μ., θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές.

Ο ιδιαίτερος μουσικός Theodore εμφανίζεται αύριο για μια συναυλία στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Παντρεύοντας επιρροές από διαφορετικά μουσικά είδη, ο Ελληνας καλλιτέχνης εντάσσει το πρόγραμμά του στον ξεχωριστό χώρο του Αστεροσκοπείου δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Στις 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT