Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (14/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (14/09)

Επιβάτες σε ένα κρουαζιερόπλοιο, με πολύ ρομαντισμό, ανατρεπτικές καταστάσεις και χιούμορ, θα γίνουν οι θεατές που θα παρακολουθήσουν στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών την παράσταση «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου...

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θεαματική παράσταση για όλη την οικογένεια «Jungle Book reimagined», εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Κίπλινγκ, οι περιπέτειες του Μόγλη μεταφέρονται στον 21ο αιώνα. Ο χορογράφος Ακραμ Καν χορογραφεί την κραυγή μιας αγανακτισμένης φύσης, ενώ με τη χρήση του animation η σκηνή μετατρέπεται σε έναν κόσμο μαγικό, όπου οι χορευτές κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 8.30 μ.μ.

Επιβάτες σε ένα κρουαζιερόπλοιο, με πολύ ρομαντισμό, ανατρεπτικές καταστάσεις και χιούμορ, θα γίνουν οι θεατές που θα παρακολουθήσουν στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών την παράσταση «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» (φωτογραφία) του Νίκου Τσιφόρου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, ενώ μια νέα γενιά ηθοποιών έρχεται να συναντηθεί σε αυτή την κομψή old school κωμωδία. Στις 9 μ.μ.

Οι μαγικές φωνές των Gregorian έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική συναυλία. Aποτελούνται από οκτώ τραγουδιστές, δύο τραγουδίστριες, συνοδεύονται από 6μελές μουσικό συγκρότημα και δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φωτιστικά εφέ, προβολές και ειδικά εφέ με καθρέφτες, ομίχλη, καπνό και κεριά. Στις 9 μ.μ.

Aνανεωμένη και με νέο επιτελείο η Art Athina 2023 ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 30ά της γενέθλια. Η αθηναϊκή φουάρ, που ξεκινάει από σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, θα φιλοξενήσει συνολικά 67 χώρους τέχνης, περιλαμβάνει δε πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Υπογραμμίζουμε δύο ξεχωριστές συμμετοχές, την έκθεση «In Conversation with a Chair» του Mare Studio και το «Zappeion Garden x Blue Cycle project». Εως την Κυριακή 17/9.

Το Spectrum είναι η νέα αυτοσχεδιαστική παράσταση του Ιmprov theater. Οκτώ χαρακτήρες συναντιούνται επί σκηνής, έχοντας κοινή αφετηρία τη σχέση τους με τον «πρωταγωνιστή-κλειδί» της ιστορίας. Ολα γεννιούνται εκείνη τη στιγμή, μπροστά στα μάτια των θεατών και σβήνουν με το τέλος της παράστασης. Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, Χαλκιδικής 83, Γκάζι. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT