Βραβείο 300.000 δολαρίων στον σολίστ Αλεξάντρ Καντορό

Βραβείο 300.000 δολαρίων στον σολίστ Αλεξάντρ Καντορό

Ο Γάλλος πιανίστας Αλεξάντρ Καντορό είναι από χθες ο μεγάλος νικητής του βραβείου Gilmore Artist Award

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πιανίστας Αλεξάντρ Καντορό είναι από χθες ο μεγάλος νικητής του βραβείου Gilmore Artist Award που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια και συνοδεύεται από το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό έπαθλο των 300.000 δολαρίων.

Ο 26χρονος βιρτουόζος πιανίστας έγινε μέλος σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ σολίστ του πιάνου στους οποίους έχει απονεμηθεί το θρυλικό βραβείο για τον χώρο της κλασικής μουσικής.

«Εχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου», δήλωσε ο Καντορό στους New York Times, «ήταν σαν τη στιγμή που ο Χάρι Πότερ μαθαίνει ότι είναι μάγος». Το παράδοξο και γοητευτικό με το βραβείο Gilmore είναι ότι δεν υπάρχει ακριβώς ένας διαγωνισμός.

Οι πιανίστες δεν δίνουν εξετάσεις ούτε παίζουν μια σύνθεση μπροστά σε ειδικούς. Επιτροπή ειδικών υπάρχει, η οποία όμως αθόρυβα, μεθοδικά και ανώνυμα, ταξιδεύει ανά τον κόσμο και πηγαίνει σε συναυλίες προσπαθώντας να ακούσει και να βρει τον πιανίστα που θα ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες.

Δεν είναι το πρώτο βραβείο που κερδίζει ο Καντορό. Το 2019 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον περίφημο Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT