«Πωλείται δείπνο» με τους σταρ του Χόλιγουντ

«Πωλείται δείπνο» με τους σταρ του Χόλιγουντ

Συγκεντρώνουν χρήματα για μέλη συνεργείων, κομπάρσους κ.λπ. που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα από την πολύμηνη απεργία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι θα λέγατε για ένα δείπνο παρέα με τον πρωταγωνιστή της δημοφιλούς σειράς «Better Call Saul», Μπομπ Οντένκιρκ; Ισως μια τοιχογραφία σε κάποιο τοίχο του σπιτιού σας διά χειρός της δημιουργού και πρωταγωνίστριας του «Girls», Λένα Ντάναμ; Αυτές είναι μερικές από τις «υπηρεσίες» που υπόσχονται αυτόν τον καιρό κάποιοι χολιγουντιανοί αστέρες, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου (μέλη συνεργείων, κομπάρσοι κ.ο.κ.) που τα έχουν ανάγκη. Η αλήθεια είναι πως η συνεχιζόμενη διπλή απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών έχει παραλύσει πλήρως τη βιομηχανία, οδηγώντας πάρα πολλούς απλούς εργαζόμενους του κλάδου σε οριακό σημείο.

Κάπως έτσι οι πολυεκατομμυριούχοι συνάδελφοί τους, που δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και μάλιστα οργανωμένη.

Μέσω της νεοσύστατης Ενωσης Αλληλεγγύης των Σωματείων (Union Solidarity Coalition) διοργανώνονται δημοπρασίες ποικίλων αντικειμένων: Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δίνει ένα υπογεγραμμένο χαβανέζικο πουκάμισο, με την τιμή του να έχει φτάσει τα 1.525 δολάρια. Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του σπουδαίου «Atlanta», Ντόναλντ Γκλόβερ, πουλάει ένα επίσης υπογεγραμμένο σενάριο του πιλότου της σειράς (1.100 δολάρια), ενώ παρόμοιες προσφορές έχουν κάνει οι Στίβεν Σόντερμπεργκ, Πάρκερ Πόζεϊ, Τομ Γουέιτς και άλλοι.

«Πωλείται δείπνο» με τους σταρ του Χόλιγουντ-1
Διακόσμηση τοίχου από τη Λένα Ντάναμ: 3.050 δολάρια.

Κάποιοι ωστόσο, όπως είπαμε, το έχουν προχωρήσει ακόμα παραπάνω. Το δείπνο με τον Μπομπ Οντένκιρκ κοστίζει αυτή τη στιγμή 2.624 δολάρια (χωρίς τον λογαριασμό μάλλον), ενώ η διακόσμηση τοίχου της Ντάναμ τιμάται στα 3.050 δολάρια. Η δε Νατάσα Λιόνι των «Russian Doll» και «Poker Face» προσφέρεται να λύσει μαζί μας το κυριακάτικο σταυρόλεξο των New York Times για μόλις 2.132 δολάρια. Πιο… ακριβός (3.550 δολάρια) είναι ο Τζον Λίθγκαου, ο οποίος πάντως για το ποσό αυτό προτίθεται να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο ενός αγαπημένου κατοικιδίου.

Εκτός βέβαια από τις συγκεκριμένες ευφάνταστες πρωτοβουλίες υπάρχουν και οι απλές συνδρομές στο ταμείο έκτακτης ανάγκης της Ενωσης ηθοποιών. «Απλές» τρόπος του λέγειν, αφού συμπεριλαμβάνουν δωρεές όπως εκείνη του Ντουέιν Τζόνσον που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο δολάρια. Και κάπως έτσι η απεργία αντέχει, με τους σεναριογράφους να απέχουν πλέον από τις δουλειές τους πάνω από 130 μέρες και τους ηθοποιούς δύο μήνες, ενώ φως στο τούνελ δεν διακρίνεται.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT