Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (15/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (15/09)

Τα «Βατράχια» της Εφης Μπίρμπα, παράσταση εμπνευσμένη από το αριστοφανικό πρότυπο, παρουσιάζεται απόψε στο Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θρυλικά Μωρά στη Φωτιά συναντούν τους επίσης σπουδαίους Panx Romana για μία συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Τα δύο ιστορικά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής υπόσχονται ένα δυναμικό λάιβ, φέρνοντας μαζί όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους, συγκεντρωμένες μέσα από δεκαετίες δημιουργίας. Στις 8.15 μ.μ.

Τα «Βατράχια» της Εφης Μπίρμπα, παράσταση εμπνευσμένη από το αριστοφανικό πρότυπο, παρουσιάζεται απόψε στο Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Διονύσου και του Ξανθία ερμηνεύουν ο Αρης Σερβετάλης (φωτογραφία) και ο Μιχάλης Σαράντης. Παίζουν ακόμα οι Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Εκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής. Στις 9 μ.μ.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, στη σκηνοθετική ερμηνεία του Σίμου Κακάλα, ανεβαίνει στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος του Κορυδαλλού. Στην παράσταση, η οποία είναι ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, παίζουν οι Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Σίμος Κακάλας, Πανάγος Ιωακείμ. Μουσικός επί σκηνής ο Φώτης Σιώτας. Στις 9 μ.μ.

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 183 Αποθέρι Project, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεγάρων. Με αφετηρία την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σύγχρονοι καλλιτέχνες και άλλοι δημιουργοί, εμπνέονται εικαστικά, γαστρονομικά και μουσικά δημιουργώντας ένα έργο σύγχρονης τέχνης και γαστρονομίας. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

Στο Γκαλά Οπερας «Μαρία Κάλλας» της ΚΟΘ που θα λάβει χώρα αύριο, Σάββατο, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Εναρξη στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT