Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (16/09)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (16/09)

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Ηρακλής» του Χέντελ ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση στον Καθολικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καλλιθέα. Ηρωισμός και πόλεμος, έρωτας και σκλαβιά, ζήλια και εκδίκηση, ύβρις και αποθέωση συνθέτουν το παζλ του μύθου, που ξεδιπλώνεται με έναν συγκερασμό μουσικής, χορωδιακών, ανθρώπινων παθών και ψυχολογικών μεταπτώσεων. Πρωταγωνιστούν: Μαρίτα Παπαρίζου, Διονύσης Τσαντίνης, Αγάπη Παπαμήτσου, Γιάννης Κάβουρας, Μαργαρίτα Συγγενιώτου. Στις 8.30 μ.μ.

Οι Καλιφορνέζοι Allah-Las (φωτογραφία), μια από τις αγαπημένες ροκ μπάντες του ελληνικού κοινού, έρχονται απόψε για μια συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Βίντατζ ποπ αισθητική, ψυχεδελική ανεμελιά που παραπέμπει στη δεκαετία του 1960 και ονειρικές μελωδίες είναι τα χαρακτηριστικά ενός γκρουπ που φέρνει μαζί και τον πιο πρόσφατο δίσκο του με τίτλο «LΑΗS». Στις 8 μ.μ.

Το πολύ ιδιαίτερο σχήμα των Gregorian έρχεται απόψε στη σκηνή του Θεάτρου Δάσους της Θεσσαλονίκης. Το γρηγοριανό μέλος παντρεύεται με τη ροκ και την ηλεκτρονική μουσική σε ένα μοναδικό μείγμα, το οποίο συνοδεύεται και από φαντασμαγορική σκηνική παρουσία, με φωτιστικά εφέ, προβολές, εφέ με καθρέφτες, ομίχλη, καπνό και κεριά. Στις 9 μ.μ.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ενώνει τις δυνάμεις του με τη Ρένα Μόρφη καλώντας, αύριο Κυριακή, το κοινό στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ για μια συναυλία ενίσχυσης για την τραυματισμένη Θεσσαλία. Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, με ελεύθερη είσοδο και την προτροπή στο κοινό να συνεισφέρει όπως μπορεί (τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) στον σκοπό των καλλιτεχνών.

Οι Locomondo γιορτάζουν φέτος 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή και μας καλούν σε μια συναυλία στο Faliro Summer Theater. Η αγαπημένη του κοινού μείξη της ρέγκε, ska, λάτιν και ροκ με τους ντόπιους παραδοσιακούς ρυθμούς θα είναι φυσικά εκεί μαζί με όλες τις μεγάλες επιτυχίες ενός συγκροτήματος που έχει ταυτιστεί με το ελληνικό καλοκαίρι. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT