Ο Καρουνατίλακα στην Αθήνα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα θα βρεθεί απόψε ο βραβευμένος με το Booker 2022 Σέχαν Καρουνατίλακα για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg, στο Public του Συντάγματος και να συναντήσει τους Ελληνες αναγνώστες του. Η επιμελήτρια της σειράς Aldina, Ζωή Μπέλλα-Αρμάου, θα κάνει σύντομη παρουσίαση του βιβλίου και στη συνέχεια ο Σέχαν Καρουνατίλακα θα συζητήσει με τον συγγραφέα και μεταφραστή Χρήστο Αστερίου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Σέχαν Καρουνατίλακα θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, ενός αστυνομικού θρίλερ και μιας παράλληλης ιστορίας φαντασμάτων που εκτυλίσσεται στη Σρι Λάνκα εν μέσω εμφυλίου πολέμου.

Κατέβηκε από το βάθρο

Ο ισχυρός άνδρας του περιοδικού Rolling Stone και συνιδρυτής του Rock & Roll Hall of Fame, Γιαν Γουένερ, απομακρύνθηκε από το συμβούλιο του Hall μετά τα μειωτικά σχόλια που έκανε απέναντι σε μαύρους μουσικούς και γυναίκες καλλιτέχνιδες σε συνέντευξή του στους New York Times. Ο Γουένερ στο βιβλίο του «The Masters» παρουσιάζει εμβληματικές προσωπικότητες της μουσικής όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Τζέρι Γκαρσία, Μικ Τζάγκερ, Τζον Λένον, Μπρους Σπρίνγκστιν. Οταν ρωτήθηκε γιατί όλοι είναι λευκοί και άνδρες, η απάντηση του Γουένερ ήταν ότι οι μαύροι καλλιτέχνες και οι γυναίκες δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο. Μετά τον σάλο, απολογήθηκε δημοσίως για τα σχόλιά του.

Διδάκτωρ ο Τζο Νέσμπο

Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναγορευθεί ο συγγραφέας Τζο Νέσμπο όταν θα βρεθεί στην Αθήνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου. O διάσημος Νορβηγός συγγραφέας θα συζητήσει με τον συγγραφέα Δημήτρη Σίμο και τη μεταφράστρια Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη για τα βιβλία του και τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Στο τελευταίο του βιβλίο, «Ματωμένη σελήνη», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ο Χάρι Χόλε ταξιδεύει στο Λος Αντζελες από το παγωμένο Οσλο για να ξεφύγει από το παρελθόν του. Δεν μπορεί, όμως, να ξεφύγει από τον εαυτό του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT