Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (21/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (21/09)

Η έκθεση «Counting Rests» του καλλιτέχνη Αντρέα Τζούροβιτς εγκαινιάζεται σήμερα στην Kalfayan Galleries

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ. ως Στέρεο Νόβα εμφανίζονται αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το νέο τους άλμπουμ, ύστερα από 20 χρόνια, με τίτλο «Ουρανός». Στο Reworks, Κυβερνείο, στις 21.15.

«Μέσω αυτής της έκθεσης, επιχειρώ να ενορχηστρώσω μια “συμφωνία σιωπής”, ενθαρρύνοντας τους θεατές να οραματιστούν τους ήχους που θα μπορούσαν να παράγουν αυτά τα σιωπηλά αντικείμενα», αναφέρει ο καλλιτέχνης Αντρέα Τζούροβιτς για την έκθεσή του «Counting Rests» (φωτογραφία) που εγκαινιάζεται σήμερα στην Kalfayan Galleries. Στις 19.00, Χάρητος 11.

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης ανοίγει τους θησαυρούς του Ιστορικού Παλαιογραφικού Αρχείου του και απαντά στην ερώτηση «Πως μάθαιναν οι Ελληνες γράμματα από την Αλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)», στο παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη και στο εμβληματικό κτίριο της Βίλας Καπαντζή. Καθημερινά από 10.00 έως 17.00 και Σάββατο από τις 10.00 έως 18.00, Βασιλίσσης Ολγας 108.

Βασισμένοι στην αρχαία νορβηγική μουσική και στις σκανδιναβικές παραδόσεις, το μουσικό σχήμα Wardruna κατέκτησε τη διεθνή σκηνή μέσω της επιτυχημένης σειράς «Vikings». Το συγκρότημα από τη Νορβηγία σε ένα από τα σπάνια live του θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα.

Στην ιστορική οινοποιία Achaia Clauss θα διεξαχθεί το 4ο KinoFest Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου, μετατρέποντάς τη σε υπαίθριο θερινό σινεμά με δωρεάν προβολές γερμανόφωνων ταινιών, αλλά και ελληνικές πρεμιέρες. Πάτρα. Για περισσότερες πληροφορίες στο kinofest.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT