Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (22/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (22/09)

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το έτος Μαρίας Κάλλας και αυτή τη φορά η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και η χορωδία Κέρκυρας San Giacomo θα δώσουν συναυλία στο Παλαιό Φρούριο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξιδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με το φεστιβάλ ΜουσιΚώς σε οκτώ νησιά του νοτίου Αιγαίου για έβδομη χρονιά, όπου θα δώσει 10 συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο, από την κλασική μουσική και την οπερέτα μέχρι την κινηματογραφική μουσική. Σήμερα θα δοθεί συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα στο Ποσειδώνιο Δημοτικό Αμφιθέατρο Καρπάθου, στις 20.30.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το έτος Μαρίας Κάλλας και αυτή τη φορά η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και η χορωδία Κέρκυρας San Giacomo θα δώσουν συναυλία στο Παλαιό Φρούριο. Συμμετέχουν η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη (φωτογραφία), ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, ο βαρύτονος Χριστόφορος Σταμπόγλης και η μέτζο Ελισσώ Ντάβλη, ενώ στην διεύθυνση της ορχήστρας θα είναι ο Μύρων Μιχαηλίδης. Στις 20.30.

Ενας νέος χώρος πολιτισμού, ο Μικρός Κεραμεικός, μας καλεί για δύο βραδιές έως το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου να ακούσουμε τους Pivert, δηλαδή τους Alfred Ruci στο φλάουτο, Σταύρο Παργινό στο βιολοντσέλο και Βledhi Telha στην κλασική κιθάρα, μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου να διηγείται αλλά και να τραγουδά, όπου χρειάζεται, μικρές νυχτερινές ιστορίες για τον Σατί, τον Ντεμπισί, τον Μότσαρτ, αλλά και τον Αττίκ… Κεραμεικός.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου συμπράττει με το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble και τον ερμηνευτή Κώστα Θωμαΐδη σε μια συναυλία αφιερωμένη στον σημαντικό συνθέτη και κιθαριστή Νότη Μαυρουδή. Στις 20.30.

Τα ακραία κοινωνικά φαινόμενα της σύγχρονης Ιαπωνίας περιγράφει το «Big in Japan» της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, που επιστρέφει, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT