Εναρξη του Athens Book Space

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν «μια νέα βιβλιοθήκη για την Αθήνα», προσβάσιμη με ψηφιακό αλλά και φυσικό τρόπο, συστήνεται το Athens Book Space, το υπαίθριο αναγνωστήριο του Δήμου Αθηναίων, που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο Πάρκο Ελευθερίας, στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Αντλώντας έμπνευση από την Αθηναϊκή Αγορά, το αναγνωστήριο διαθέτει έντυπο και ψηφιακό περιεχόμενο, που προσφέρεται προς μελέτη στους χώρους του (με την επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης), καθώς και στις παρεχόμενες ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης ή σε εκείνες των ίδιων των επισκεπτών. Η υβριδική βιβλιοθήκη του περιλαμβάνει ελληνικούς και ξένους τίτλους, ενώ στόχος είναι να φιλοξενηθούν και ακουστικά βιβλία ή βιβλία φιλικά προς εντυποανάπηρους χρήστες.

Αντίο σε μια ελληνίστρια

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, η πολυβραβευμένη Μεξικανή ελληνίστρια Ναταλία Μορελεόν. Επί πολλά χρόνια καθηγήτρια αρχαίων και νέων ελληνικών στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Μεξικού (UNAM), μεταφράστρια ελληνικής ποίησης και συγκεκριμένα έργων των Καβάφη, Σεφέρη, Σικελιανού, Ελύτη, Ρίτσου κ.ά., αλλά και διερμηνέας, όπως του Ανδρέα Παπανδρέου, σε επισκέψεις του τότε πρωθυπουργού στο Μεξικό, η Ναταλία Μορελεόν είχε τιμηθεί από το ελληνικό κράτος με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, είχε λάβει και τη διάκριση της πρέσβειρας του ελληνισμού και ήταν αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων. Είχε διδάξει, επίσης, για πρώτη φορά νέα ελληνικά σε πανεπιστήμια της Βενεζουέλας και της Κόστα Ρίκας, ενώ είχε συμβάλει και στη διάδοση του ελληνικού θεάτρου.

Η διεθνής των ποιητών

Συνολικά 51 ποιητές από 13 χώρες συμμετέχουν φέτος στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης του Κύκλου Ποιητών, που ξεκίνησε τις εργασίες του την Κυριακή με μια μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Σήμερα, Τρίτη, ποιήματά τους διαβάζουν οι Χρήστος Κολτσίδας, Πίτερ Κόουλ, Δημήτρης Λεοντζάκος, Ναταλίγια Ντόβγοπολ, Φάνης Παπαγεωργίου και Αλέξανδρος Χρονίδης (βιβλιοπωλείο «Μωβ Σκίουρος», πλ. Καρύτση, 8 μ.μ.), καθώς και οι Χέλεν Αϊβορι, Θάνος Γώγος, Μάιρα Ντεγιάνοβιτς, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ανα Μπράρντιτς και Μάρτιν Φιγκούρα (Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς, Ηλιουπόλεως 102Α, 8 μ.μ.). Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την απονομή του βραβείου The Barbara Fields-Siotis Poetry Award στον ποιητή Γιώργο Μπλάνα και με μουσικές εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT