Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (26/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (26/09)

Για δεύτερη χρονιά επιστρέφει η παράσταση «Macrokosmos», το έργο της Αλεξάνδρας Τσόμπου που ζωντανεύει η ομάδα Tsopan Theater Company όπου κάθε όροφος μιας οκταώροφης πολυκατοικίας αντιπροσωπεύει και ένα κοινωνικό μοντέλο συμπεριφοράς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 60 χρόνια της μουσικής του πορείας γιορτάζει ο Χρήστος Λεοντής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο που θα ανατρέξει στις σημαντικότερες στιγμές αυτού του ταξιδιού. Μαζί του οι Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ιωάννα Φόρτη, Αγγελική Τουμπανάκη, Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ και Σταμάτης Κραουνάκης. Παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Διονυ-σίου Αρεοπαγίτου στις 20.30.

Για δεύτερη χρονιά επιστρέφει η παράσταση «Macrokosmos», το έργο της Αλεξάνδρας Τσόμπου που ζωντανεύει η ομάδα Tsopan Theater Company (φωτογραφία) όπου κάθε όροφος μιας οκταώροφης πολυκατοικίας αντιπροσωπεύει και ένα κοινωνικό μοντέλο συμπεριφοράς. Σκηνοθεσία Περσεφόνη Παντοπούλου. Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι στις 21.15.

Πραγματοποιούνται σήμερα τα εγκαίνια της σπονδυλωτής έκθεσης αφιερωμένης στις Ελληνίδες καλλιτέχνιδες της συλλογής της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων, «Στη Σκιά», στην οποία θα παρουσιαστούν 120 ζωγράφοι και γλύπτριες γεννημένες μεταξύ 1871 και 1941, από τη Θάλεια Φλωρά-Καραβία έως την Οπυ Ζούνη. Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλλέρου, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, από τις 18.00 έως τις 22.00.

Συνεχίζεται έως τις 9 Οκτωβρίου η ατομική φωτογραφική έκθεση της Φωτεινής Ζαγλάρα με τίτλο «Je est une autre» που περιλαμβάνει μια συλλογή έργων από αυτοπροσωπογραφίες και διοργανώθηκε με τη συμβολή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών. Στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η παράσταση «Blackberry Trout Face», μια τρυφερή όσο και άγρια ιστορία ενηλικίωσης σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Δελιάδη, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο «Σταθμός», Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT