Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (30/09)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (30/09)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο των 58ων Δημητρίων θα δώσει μια μοναδική συναυλία ο διεθνούς φήμης Ιταλός συνθέτης Νίκολα Πιοβάνι. Θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μουσικές που έχει γράψει για τον κινηματογράφο αλλά και για θεατρικά έργα. Μαζί τους ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Κυριακή στις 21.00, Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Με τίτλο «Spoudassato Mousikin» σπουδαστές και απόφοιτοι του Ωδείου Αθηνών σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ θα δώσουν μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στον Μανώλη Καλομοίρη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και 2 νέα έργα – συνθέσεις των σπουδαστών. Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα, στις 19.30.

Ωρα για πάρτι με Rock ‘n’ roll, jazz και παλιά ελληνικά αγαπημένα κομμάτια και χορό μέχρι τελικής πτώσεως με τους αγαπημένους στο κοινό Swingin’ Cats (φωτογραφία). Gazarte – Roof Stage, Βουτάδων 34, στις 21.30.

Το έργο «Δε φάιναλ θολούθιον» μετά την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου επανέρχεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Πόρτα. Το έργο είναι βασισμένο σε κείμενα του Κωστάκη Ανάν και Suyako και σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη. Παίζουν οι Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Ερατώ Καραθανάση, Γκαλ Ρομπίσα. Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, Λεωφόρος Μεσογείων 59, στις 21.00.

Στο πλαίσιο του Athens Baroque Festival 2023 θα παρουσιαστεί το «Cantando con vihuela de mano» στο οποίο η ισπανική Αναγέννηση και η σεφαραδίτικη παράδοση συναντούν το σύγχρονο τραγούδι. Συμμετέχουν οι Μαρία Παλάσκα, σοπράνο και σύλληψη, επιλογή ποιημάτων και ο Lee Santana, vihuela και σύνθεση. Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6-8, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT