Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (03/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (03/10)

Εκανε πρεμιέρα η παράσταση «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», στην οποία παίζει και σκηνοθετεί το πρωτότυπο έργο της Ευσταθίας η Βίκυ Βολιώτη...

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζει σήμερα τις παραστάσεις του το έργο «Garamond 12», που αναφέρεται στα θέματα ταυτότητας, απογαλακτισμού και της πνιγηρής σχέσης μητέρας – παιδιού, της Μαρίας Δριμή σε σκηνοθεσία του Ρώσου Σεργκέι Οκούνεφ. Παίζουν οι Μαρία Ζορμπά, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης, Σίλια Μπισιώτη. Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη, στις 21.00.

Εκανε πρεμιέρα η παράσταση «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», στην οποία παίζει και σκηνοθετεί το πρωτότυπο έργο της Ευσταθίας η Βίκυ Βολιώτη (φωτογραφία), όπου η μικρή αδελφή του Αρθούρου Ρεμπώ, Ιζαμπέλ, διηγείται την ιστορία της, που είναι συνυφασμένη με αυτήν του αδελφού της. Θέατρο Μικρό Ανεσις, λεωφόρος Κηφισίας 14, στις 21.00.

Εργαστήρι για άτομα με δυσκολία μνήμης ή άνοια διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη στο Εργαστήριο του Γιάννη Παππά, στην Ανακρέοντος 38, με απαραίτητες προκρατήσεις θέσεων στο benaki.org. Οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν στην απαθανάτιση της μορφής στις τρεις διαστάσεις με πηλό. Στις 12.00.

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκανε εγκαίνια χθες η έκθεση «Il Perugino». Η έκθεση, με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατο του καλλιτέχνη της Ουμβρίας Πιέτρο Βανούτσι, διοργανώνεται από την πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φιλοσοφική σχολή, αίθριο 3ου ορόφου, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση της Καζούκα Ταγκούτσι με τίτλο «Black Paintings». Η φωτογράφος επεξεργάζεται μέσω της ζωγραφικής της φωτογραφίες της παράγοντας ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Από τις 18.00 έως τις 20.30, Radio Athenes, Πετράκη 15, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT