Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (04/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (04/10)

Μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο, που θα αποτελείται από κορυφαία jazz standards, θα δώσει η ερμηνεύτρια Ελλη Πασπαλά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η Νέα Κοκκινιά και οι δύο εκθέσεις που είχαν διοργανωθεί για τον σκοπό αυτό, «Από τον προσφυγικό συνοικισμό στην πόλη» και «Παλιοί φωτογράφοι της Νίκαιας 1922-1960, μέρος 2ο», άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους στο κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη «Ντίνος Κατσαφάνας» με μια νέα ενότητα από τα λεωφορεία της Νέας Κοκκινιάς – Νίκαιας. Ραιδεστού 32, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή από 10.00 έως 14.00 και Παρασκευή από 17.00 έως 20.00.

Μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο, που θα αποτελείται από κορυφαία jazz standards, θα δώσει η ερμηνεύτρια Ελλη Πασπαλά (φωτογραφία). Γνωστά κομμάτια και αγαπημένα θα ακουστούν στο θέατρο Αττικού Αλσους «Κατίνα Παξινού», στις 21.00. Μαζί της οι μουσικοί Ντέιβιντ Λιντς – σαξόφωνα, φλάουτο, Τάκης Φαραζής – πιάνο, Γρηγόρης Θεοδωρίδης – κοντραμπάσο, Γιάννης Αγγελόπουλος – τύμπανα. Με δελτία εισόδου.

Ξεκινά σήμερα και θα συνεχιστεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το έργο «Οταν σφυρίζουν οι φάλαινες», με την ιστορία να εκτυλίσσεται μέσα από τη φιλία έξι γυναικών και έμπνευση από τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου. Από την ομάδα θεάτρου Black Sheep, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κυπραίου. Στούντιο Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, στις 21.00.

Αλκοόλ, τσιγάρο, «σκυλάδικα» και λαϊκά τραγούδια, αλλά και η λαϊκή ελληνική πραγματικότητα, σκιαγραφούνται μέσα από τους ήρωες του έργου «Κωλόκαιρος» του Αντώνη Τσιτσιόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη, στις 21.15.

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση της Ντίνας Αναστασιάδου «Υamato- Ιαπωνία, γη ειρήνης και αρμονίας» στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Ιδρυμα Βούρου – Ευταξία, Ι. Παπαρρηγοπούλου 5, πλ. Κλαυθμώνος, στις 19.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT