Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (05/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (05/10)

Μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο της Βιρτζίνια Γουλφ «Τα κύματα» είναι οι ιστορίες έξι φίλων από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα με τίτλο «Elvedon»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκηνική προσέγγιση του γυναικείου σώματος της τρίτης ηλικίας και της σύνδεσής του με τη λαϊκή μαγεία, τη μαγειρική και τις τελετουργικές πρακτικές παρουσιάζεται στην παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ντέλλα. Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, στις 21.15.

Μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο της Βιρτζίνια Γουλφ «Τα κύματα» είναι οι ιστορίες έξι φίλων από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα με τίτλο «Elvedon» (φωτογραφία). Σύλληψη και χορογραφία Χρήστος Παπαδόπουλος. Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, στις 21.00.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού, θα δώσει μια συναυλία στο Ηρώδειο με τίτλο «Ταξίδι στον Ηχο και τον Χρόνο». Μαζί του οι ερμηνευτές Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Μποφίλιου και η Παυλίνα Βουλγαράκη. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 21.00.

Παρατείνεται η έκθεση σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου «Μυστήριο 3 Ελευσίνα Mon Amour: Αναζητώντας τον Τρίτο Παράδεισο» μέχρι τις 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Χώροι: Παλαιό Ελαιουργείο, X-Bowling Art Center.

Ο νέος κύκλος των ειδικά σχεδιασμένων δράσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για άτομα 60+ και άτομα με Ηπια Γνωστική Διαταραχή, που πραγματοποιούνται δωρεάν σε συνεργασία με το πρόγραμμα «θάλλω», ξεκινάει σήμερα και αντλεί έμπνευση από την περιοδική έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο – Η τέχνη του πολλαπλού». Ελεύθερη συμμετοχή. Ωρα έναρξης 18.00. Ερατοσθένους 13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT