Κόσμοι ονειρικοί και ασφυκτικοί μαζί

Κόσμοι ονειρικοί και ασφυκτικοί μαζί

«Κάπου αλλού, σ’ έναν άλλο κοσμικό τόπο μάς μεταφέρουν οι φωτογραφίες του Ηλία Κωνσταντακόπουλου», λέει η σκηνοθέτις Στέλλα Θεοδωράκη για τον συνεργάτη της

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάπου αλλού, σ’ έναν άλλο κοσμικό τόπο μάς μεταφέρουν οι φωτογραφίες του Ηλία Κωνσταντακόπουλου», λέει η σκηνοθέτις Στέλλα Θεοδωράκη για τον συνεργάτη της, που παρουσιάζει τη νέα του έκθεση, «elsewhere», στην Αθήνα. «Ξεκινώντας από το αστικό τοπίο μάς ταξιδεύουν σε χώρους μαγικούς, ονειρικούς, αλλά και ασφυκτικούς. Η φωτογραφία του βασίζεται σε πρωτογενές υλικό “του ορατού”, επεξεργασμένο ψηφιακά, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας, με αποδέκτη το συναίσθημα του θεατή». Ο Ηλίας Κωνσταντακόπουλος συνεργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας με σκηνοθέτες όπως ο Πέτρος Σεβαστίκογλου, η Αννέτα Αγγελίδη, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης και άλλοι, έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στην εξερεύνηση της αισθητικής της εικόνας. «Για τον Ηλία Κωνσταντακόπουλο, η φωτογραφία, πέρα από την ικανότητα να παράγει δισδιάστατα αντίγραφα της ορατής για τον άνθρωπο πραγματικότητας, μπορεί να δημιουργήσει εικόνες αισθητικής απόλαυσης και εμπειρίες που δεν αποτελούν κατ’ ανάγκην ρεαλιστικές αναπαραστάσεις», προσθέτει η Στέλλα Θεοδωράκη.

Εως 18/10 στο BOOZE Κ.Ο.Τ.Ε.Σ., Κολοκοτρώνη 57.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT