Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (06/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (06/10)

Στο μονόπρακτο «Γράμμα στον Ορέστη», η Κλυταιμνήστρα γράφει ένα γράμμα στον αγαπημένο της γιο προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις της, αλλά και να ξεδιπλώσει τα συναισθήματά της

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντούο Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε, βιολί, και Ούβε Μάτσκε, πιάνο, και στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της νέας δισκογραφικής τους δουλειάς, παρουσιάζει ορισμένα από τα έργα Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών της διασποράς. Ωδείο Αθηνών, Αίθουσα Αρης Γαρουφαλής, Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου 17-19, στις 20.00.

Ο Νίκος Τουλιάτος στα κρουστά και ο Βρετανός σαξοφωνίστας της τζαζ Χίλαντ Ατζμόν εμφανίζονται μαζί στο Jazzét Music Hall, με αφορμή την ηχογράφηση ενός άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι, στις 21.30.

Στο μονόπρακτο «Γράμμα στον Ορέστη», η Κλυταιμνήστρα γράφει ένα γράμμα στον αγαπημένο της γιο προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις της, αλλά και να ξεδιπλώσει τα συναισθήματά της. Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σκηνοθετεί η Εφη Ρευματά και πρωταγωνιστεί η Μαρκέλλα Αργυροπούλου (φωτογραφία). Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα, στις 21.15.

Οι εκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Ιανός διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Εμιλι Ντίκινσον «Ποιήματα», σε μετάφραση Κώστα Κουτσουρέλη, στον πρώτο όροφο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο μεταφραστής του, ενώ μελοποιημένους στίχους από τον Γιώργο Κωστογιώργη θα ερμηνεύσει ο Φοίβος Δεληβοριάς. Ποιήματα θα διαβάσουν η Ολια Λαζαρίδου και ο Αργύρης Μπακιρτζής. Ιανός, Σταδίου 24, στις 20.30.

Με ένα αφιέρωμα στον Ερικ Κλάπτον και εκλεκτούς καλεσμένους εμφανίζονται οι αγαπημένοι Blues Wire στο Κύτταρο. Μαζί τους ο Χριστόφορος Κροκίδης και ο Ακης Τουρκογιώργης, στη φωνή η Λασκαρίνα Τζίτζη. Αχαρνών και Ηπείρου 48, οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT