Νύχτες Πρεμιέρας: Θρίαμβος και στην Αθήνα για το «How to Have Sex»

Νύχτες Πρεμιέρας: Θρίαμβος και στην Αθήνα για το «How to Have Sex»

Το βραβείο σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών πήγε στην Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν για το «20.000 Είδη Μελισσών»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο η 29η έκδοση των Νυχτών Πρεμιέρας, του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αθήνας, το οποίο και φέτος προσέλκυσε στις αίθουσες του κέντρου χιλιάδες κόσμου που απήλαυσε πλούσιο κινηματογραφικό μενού. Από το διαγωνιστικό του κομμάτι, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε το «How to Have Sex» της Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, στο οποίο και απονεμήθηκε η Χρυσή Αθηνά.

Συνεχίζοντας την θριαμβευτική του πορεία έπειτα από την απροσδόκητη νίκη στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα των Καννών, το γυρισμένο στα Μάλλια της Κρήτης φιλμ γοήτευσε και στις Νύχτες ως «ένα σίγουρο, συμπονετικό ντεμπούτο για τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι αναζητούν τη σύνδεση και τη συναίνεση μεταξύ τους», σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής.

Από εκεί και έπειτα το βραβείο σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών πήγε στην Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν για το «20.000 Είδη Μελισσών», ενώ γυναικεία υπόθεση ήταν και εκείνο του σεναρίου που κατέληξε στο «Μην πετάξεις τίποτα» της Λούνα Κάρμουν. Οσο για τα ντοκιμαντέρ, εκεί η σχετική Χρυσή Αθηνά απονεμήθηκε στο «Η Μητέρα του Ψεύδους» της Ασμε Ελ Μουντίρ. Ειδική μνεία τέλος αξίζει στο «Ρισελιέ» του Πιερ-Φιλίπ Σεβινί, ένα φιλμ με σπουδαίο κοινωνικοπολιτικό αποτύπωμα, που κέρδισε τόσο το βραβείο κοινού όσο και εκείνο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT