Εκπνέει η προθεσμία για το κτίριο του ΣΕΑ

Εκπνέει η προθεσμία για το κτίριο του ΣΕΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για να αποχωρήσει από το ακίνητο της οδού Ερμού 134-136, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να άρει την παραχώρηση του κτιρίου στο σωματείο για λόγους «παράβασης» των όρων της και «δημοσίου συμφέροντος».

Με χθεσινή ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο ΣΕΑ δηλώνει ότι θα παραμείνει στο κτίριο μέχρι η υπόθεση να κριθεί στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ο σύλλογος έχει προσφύγει προκειμένου να κρατήσει την εδώ και τέσσερις δεκαετίες έδρα του.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι το υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να αναμείνει τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΑ που επισημαίνει ότι ο σύλλογος «δεν μπορεί να μείνει άστεγος», για λόγους «προστασίας της κινητής του περιουσίας και των λειτουργικών του αναγκών», στις οποίες περιλαμβάνεται η στέγαση του ιστορικού αρχείου του, της βιβλιοθήκης, του ξενώνα κ.λπ.

Την ίδια στιγμή, πηγές από το ΥΠΠΟ σημειώνουν ότι στην οδό Μπουμπουλίνας δεν έχει κοινοποιηθεί κάποια δικαστική προσφυγή του ΣΕΑ και ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί, το υπουργείο θα εξετάσει το σχετικό δικόγραφο και θα κινηθεί αναλόγως. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο ΣΕΑ έχει δώσει στο ΥΠΠΟ και προδιαγραφές για νέα έδρα, όπως του ζητήθηκε βάσει νόμου, ενώ έχει οριστεί και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για τις 30 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT