Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θεατρικός οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει το έργο του Παντελή Μπουκάλα «Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, Στέλλας Κρούσκα και Κλεοπάτρας Τολόγκου. Παράλληλα, ξεκινάει σειρά συζητήσεων με πρώτους καλεσμένους τον συγγραφέα του έργου και τον συγγραφέα του βιβλίου «Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης», Θανάση Συροπλάκη. Studio Μαυρομιχάλη, στις 21.00.

Τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί του Ergon Ensemble, προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης και μια σουρεαλιστική κρουαζιέρα που ξεκινά από τη Μεσόγειο με επίκεντρο το ταξίδι του Πυθέα, αποτελούν την παράσταση «Pytheas Travels» (φωτογραφία) με την υπογραφή των Hypercomf. Εως τις 15 Οκτωβρίου, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Λεωφόρος Συγγρού 107, στις 20.30.

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός artefact athens παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο το «Φαινόμενο της πεταλούδας / the Butterfly Effect», σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου. Η έκθεση με τη συμμετοχή 41 καλλιτεχνών σύγχρονης τέχνης παρουσιάζει έργα που ανταποκρίνονται στον χώρο του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας «Κλωσταί Πεταλούδας-Μουζάκης». Λεωφόρος Κηφισού 41, έως τις 22 Οκτωβρίου.

Στην Αρκτική θα μας ταξιδέψει η Κρατική Ορχήστρα της Θεσσαλονίκης για την πρώτη συναυλία του κύκλου «Μουσικές από τις άκρες της γης» με συνθέσεις των Σιμπέλιους, Γκριγκ, Ραουταβάαρα. Διευθύνει ο Λέο ΜακΦαλ. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αίθουσα Φίλων Μουσικής, 25 Μαρτίου και παραλία, στις 21.00.

Δύο δίδυμα γυναικών καλλιτεχνών, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή και Exotica Lunatica, το μουσικό ντουέτο των Ελεάννας Κωνστάντα και Daphne Hejebri, μαζί με σωματικές και ηχητικές performances από τις Εύη Οικονόμου, Χριστίνα Τσίγκου και Γαλάτεια Σαραντάκου, θα εμφανιστούν στο ΠΛΥΦΑ με τον τίτλο «Incantation». Κορυτσάς 39, Βοτανικός, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT