Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσίαση του βιβλίου του Θράσου Καμινάκη «Τρία δεκαοκτώ» στον εικαστικό χώρο Ρω. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Φώτης Βλαστός, Τέλλος Φίλης, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, ενώ θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης με θέμα το βιβλίο. Εικαστικός χώρος Ρω, Ρωμανού 5, Θεσσαλονίκη, στις 19.00.

Την ιστορία του «Πλατόνοφ» του Αντ. Τσέχοφ θα αφηγηθούν οι ηθοποιοί της παράστασης, ενός ταλαντούχου, γοητευτικού δασκάλου που καταστρέφεται και καταστρέφει. Σκηνοθετεί η Δανάη Σπηλιώτη. Πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Θησείο, στις 21.00.

«Η ιστορία μας μιλάει για έναν μικρό γάτο/ που είχε όνειρα πολλά και δεν το ‘βαλε κάτω». Ο «Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής», (φωτογραφία) συνεχίζει ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων για παιδιά από 2 έως 7 ετών. Ο Στέφανος Παπατρέχας γράφει και συν-σκηνοθετεί με τη Νάντια Δαλκυριάδου ένα έργο που φωτίζει το μονοπάτι προς το θάρρος, τη δύναμη, την αποδοχή, την προσφορά, αλλά και τη διαφορετικότητα και την εκτίμηση. Πρεμιέρα σήμερα στις 18.00, θέατρο Αβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός.

Το «Φοβάμαι, ταυρομάχε» περιγράφει τη σχέση ανάμεσα σ’ έναν μεσήλικα ομοφυλόφιλο, την «Τρελή», και έναν νεαρό φοιτητή, μέλος επαναστατικής οργάνωσης, επί δικτατο-ρίας Πινοσέτ. Τους δύο αυτούς «αταίριαστους» χαρακτήρες φέρνει κοντά η δολοφονική απόπειρα εναντίον του Πινοσέτ το 1986. Το έργο, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Πέντρο Λεμεντέλ, σκηνοθετεί η Αννα Βαγενά στο θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, στις 21.00.

«Ηταν ένας Αγγλος, ένας Αμερικανός κι ένας Ιρλανδός σ’ ένα κελί στο Λίβανο». Η βραβευμένη παράσταση «Κάποιος να με προσέχει», σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά σε νέο θέατρο. Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, στις 16 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT