Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

«Ενα έργο τέχνης είναι, πάνω απ’ όλα, μια περιπέτεια του μυαλού». Με θέμα τα λόγια του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Ιονέσκο πραγματοποιείται ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Δημήτρη Λαζάρου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την πραγματική ιστορία της 12χρονης Σπυριδούλας από τη Ματαράγκα Αγρινίου που τη «σιδέρωσαν» τα αφεντικά της στον Πειραιά, η ομάδα 4frontal με στοιχεία θεάτρου ντοκουμέντου, πρωτότυπης δραματουργίας και σύγχρονης ελληνικής μουσικής παρουσιάζει το έργο «Σπυριδούλες» σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, Χάρη Κρεμμύδα και δραματουργία Νεφέλης Μαϊστράλη. Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη, στις 21.00.

Το τέταρτο βιβλίο της παρουσιάζει η Μάια Λούντε, ολοκληρώνοντας έτσι την Τετραλογία του Περιβάλλοντος. Η Λούντε έγινε γνωστή για την «Ιστορία των μελισσών» που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και θα βρεθεί στον «Ιανό» για το νέο μυθιστόρημά της «Η ιστορία των δένδρων». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν η Κική Τσιλιγγερίδου, δημοσιογράφος, και η Ολγα-Ιωάννα Καλαντζή, αν. καθηγήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σταδίου 24, στις 19.30.

«Ενα έργο τέχνης είναι, πάνω απ’ όλα, μια περιπέτεια του μυαλού» (φωτογραφία). Με θέμα τα λόγια του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Ιονέσκο πραγματοποιείται ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Δημήτρη Λαζάρου. Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πλ. Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης) 17.00-19.00 και Σάββατο 12.00-16.00.

Τρία ιδιαίτερα έργα του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου –«Ωδές» σε ποίηση Ανδρέα Κάλβου, «Ο ήλιος και ο χρόνος» σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη και «Προσανατολισμοί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη– θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά με τη μορφή σουίτας. Συμμετέχουν η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος μαζί με τον καταξιωμένο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου. Μέγαρο Μουσικής, στις 20.30.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ KinderDocs, που συνεχίζεται για 8η συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί προβολή με θέμα «Αναζητώντας τη θέση μας στον κόσμο», που αποτελεί μέρος του εκτενούς αφιερώματος στη Γερμανία, στο Goethe-Institut Athen. Με δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα και καλεσμένες και τις τέσσερις νέες σκηνοθέτιδες-δημιουργούς τους. Δωρεάν είσοδος, 10.00-12.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT