Που βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Που βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Επιστρέφει από σήμερα η όπερα δωματίου «Στρέλλα», μια συγκλονιστική ιστορία για την αγάπη και την αποδοχή, βασισμένη στην ταινία του Πάνου Κούτρα, σε λιμπρέτο της Αλεξάνδρας Κ*

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιστορία για έναν κόσμο άκαμπτο, γεμάτο βία και απελπισία είναι η «Πλαστελίνη» του Βασίλι Σιγκάρεφ, που ανεβάζει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η θεατρική ομάδα «Αθώο σώμα» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Σκουρλή. Από Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.00, Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4.

Στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», θα παρουσιάσει τις ενορχηστρώσεις του σε δημοφιλή κομμάτια της jazz μουσικής ο κοντραμπασίστας Νίκος Χατζητσάκος. Μαζί του η τραγουδίστρια Ελένη Ερμίνα Σοφού, ο Δημήτρης Τσάκας στο άλτο σαξόφωνο και η Athens Big Band. Ακαδημίας 59, στις 20.30.

Επιστρέφει από σήμερα η όπερα δωματίου «Στρέλλα» (φωτογραφία), μια συγκλονιστική ιστορία για την αγάπη και την αποδοχή, βασισμένη στην ταινία του Πάνου Κούτρα, σε λιμπρέτο της Αλεξάνδρας Κ*. Τη μουσική υπογράφει ο έμπειρος συνθέτης Μιχάλης Παρασκάκης σε μουσική διεύθυνση Κωνσταντίνου Τερζάκη και σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, στις 20.30. Εως τις 4 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο του τριημέρου εκδηλώσεων για την παραχώρηση του αρχείου του συνθέτη Γιάννη Χρήστου από τους απογόνους του, στο Ωδείο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί απόψε συναυλία με έργα του συνθέτη σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ. Θα ακουστούν τα έργα «Μουσική του Φοίνικα», «Εξι τραγούδια σε ποίηση του T.S. Eliot», «Πρώτη Συμφωνία». Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, στις 20.30.

Ο Λούμπομιρ Μέλνικ, ο πρωτοπόρος της «συνεχούς μουσικής», μιας καινοτόμου τεχνικής που απαιτεί υψηλού επιπέδου δεξιότητες προκειμένου να απελευθερωθεί η «φυσική φωνή» του οργάνου, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής και στο πλαίσιο της σειράς «Γέφυρες». Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 20.30. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT