Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Εως τις 22 Οκτωβρίου θα παρουσιάζεται στο θέατρο Μουσούρη το έργο «The Humans» του Στίβεν Κάραμ, που μιλάει με χιούμορ και τρυφερότητα «για τη ζωή όπως προσπαθούμε να τη ζήσουμε»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σπουδαίος Αντρέι Γκαβρίλοφ, ο σολίστας με τη συναρπαστική ιστορία ζωής, θα ερμηνεύσει το «Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα» του Προκόφιεφ και το «Κοντσέρτο για πιάνο» του Μορίς Ραβέλ μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην εναρκτήρια συναυλία της. Μουσική διεύθυνση, Ματίας Φορέμνι. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20.30, αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Αφιερωμένος στον Στέφανο Αθ. Κουμανούδη (1818-1899) είναι ο «Λόγος 13» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Θα μιλήσουν η Σοφία Ματθαίου, διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο Ν. Α.Ε. Καλοσπύρος δρ Κλασικής Φιλολογίας, ο Αγγελος Ματθαίου, επιγραφικός, και η Εύη Καπώλη, ιστορικός. Από τις 19.00 έως τις 21.00 με ελεύθερη είσοδο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Πύργος Βιβλίων, ΚΠΙΣΝ.

Εως τις 22 Οκτωβρίου θα παρουσιάζεται στο θέατρο Μουσούρη το έργο «The Humans» (φωτογραφία) του Στίβεν Κάραμ, που μιλάει με χιούμορ και τρυφερότητα «για τη ζωή όπως προσπαθούμε να τη ζήσουμε». Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, παίζουν οι Θέμις Μπαζάκα, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Ειρήνη Μακρή, Μαρία Πετεβή, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, πλ. Καρύτση 7, στις 21.00.

Μπαλέτο αφιερωμένο σε όλη την οικογένεια είναι «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι» που θα παρουσιάσει το Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας της Οδησσού. Ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ δημιούργησε το 1975 μια νέα χορογραφία πάνω στο γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και τη μουσική του Πολωνού Μπογκτάν Παβλόφσκι. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τρεις παραστάσεις σήμερα και το Σαββατοκύριακο.

O Σπύρος Γραμμένος εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη μουσική σκηνή του Ορφέα στην Κυψέλη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Ορφέας, Φωκίωνος Νέγρη 25, στις 21.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT