Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Συνθέσεις που αναζητούν συνάφειες ανάμεσα στον κλασικισμό, τον ρομαντισμό και τον ιμπρεσιονισμό, περιλαμβάνει το αποψινό ρεσιτάλ του δεξιοτέχνη Νοτιοκορεάτη πιανίστα Σονγκ-Τζιν Τσο στο Μέγαρο Μουσικής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμπληρωμένη επανέκδοση του μυθιστορήματος της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Γιάντες» (1996) παρουσιάζουν σήμερα στο Bios οι εκδόσεις Καστανιώτη. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι δημοσιογράφοι Γεωργία Δρακάκη, Ιωνας Καλλιμάνης και Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Στις 8 μ.μ., Πειραιώς 84.

Συνθέσεις που αναζητούν συνάφειες ανάμεσα στον κλασικισμό, τον ρομαντισμό και τον ιμπρεσιονισμό, περιλαμβάνει το αποψινό ρεσιτάλ του δεξιοτέχνη Νοτιοκορεάτη πιανίστα Σονγκ-Τζιν Τσο (φωτογραφία) στο Μέγαρο Μουσικής. Θα ακουστούν οι επιβλητικοί «Καθρέπτες» του Ραβέλ, η εκρηκτική «Φαντασία του Δάντη» του Λιστ, καθώς και έργα των Χάιντν και Μότσαρτ. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της έκθεσης «Νίκη Καναγκίνη – Η υλικότητα της γραφής», η γκαλερί Roma διοργανώνει την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, μια ανοιχτή συζήτηση για τη ζωή και το έργο της εικαστικού. Συμμετέχουν η θεατρολόγος και κριτικός Ελένη Βαροπούλου, η εικαστικός Νίνα Παπακωνσταντίνου και ο καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Τζιρτζιλάκης. Συντονίζει η επιμελήτρια της έκθεσης, Ελενα Χαμαλίδη. Στις 7.30 μ.μ., Ρώμα 5.

Βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, η περυσινή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Τα φώτα της πόλης» συνεχίζεται από σήμερα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Αμάλια Μπένετ. Ερμηνεύουν οι Αλίκη Αλεξανδράκη, Κατερίνα Γεβετζή, Σαββίνα Γιαννάτου, Γιώργος Κοψιδάς κ.ά. Στις 7 μ.μ., Πειραιώς 254.

Η ατομική έκθεση της ζωγράφου Ράνιας Ράγκου με τίτλο «Oh yeah» φιλοξενείται από τις 2 Νοεμβρίου και για ένα μήνα στη γκαλερί «Αλμα» (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι). Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που αναμειγνύουν εικόνες της σύγχρονης ζωής με ίχνη από το παρελθόν της πόλης και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT