Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

«Σκοπός είναι να προωθήσει την ανταλλαγή τέχνης και πολιτισμού μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας, καθώς και την ανάπτυξη και προβολή των Ιαπώνων καλλιτεχνών στην Ελλάδα», αναφέρει η γκαλερί EMP με έδρα το Τόκιο που εκθέτει έργα Ιαπώνων καλλιτεχνών στο Mosaico Fine Art Studio

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το δωμάτιο του παιδιού» ξεκινάει με μια εικόνα απόλυτης ευτυχίας ενός νεαρού ζευγαριού και του παιδιού τους μέχρι που το αγόρι βρίσκεται στην άκρη του μπαλκονιού κυνηγώντας ένα παιχνίδι. Ενα έργο αβάσταχτα σκληρό, αλλά και τρυφερό του Καταλανού Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ, με τον Γιώργο Χριστοδούλου και τη Βαλέρια Δημητριάδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, στις 20.30.

«Σκοπός είναι να προωθήσει την ανταλλαγή τέχνης και πολιτισμού μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας, καθώς και την ανάπτυξη και προβολή των Ιαπώνων καλλιτεχνών στην Ελλάδα», αναφέρει η γκαλερί EMP με έδρα το Τόκιο που εκθέτει έργα Ιαπώνων καλλιτεχνών (φωτογραφία) στο Mosaico Fine Art Studio. Συνολικά έργα 60 καλλιτεχνών θα εκτεθούν σε δύο διαφορετικές περιόδους με την πρώτη να τελειώνει στις 28 Οκτωβρίου. Καισαρείας 18, Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00 με 21.00.

Μια έκθεση για όλη την οικογένεια αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστήρια του Διαστήματος είναι η «Life in Space» που έχει συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια θεατές μέχρι τώρα και επισκέπτεται την Ελλάδα. Στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή με τη συνεργασία της NASA, ENSA θα παρουσιαστούν 50 μοναδικά εκθέματα από την κατάκτηση του Διαστήματος. Καθημερινά από τις 13.00 έως 21.00, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Γουδή, Λεωφ. Π. Κανελλόπουλου 33.

Είναι μια από τις αγαπημένες τραγουδίστριες της νέας γενιάς. Η Νεφέλη Φασούλη και οι μουσικοί της θα εμφανιστούν στον Σταυρό του Νότου σήμερα και άλλες δύο Πέμπτες του Νοεμβρίου. Στις 21.30, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης σύγχρονων Αλβανών συγγραφέων οι εκδόσεις Ευρασία παρουσιάζουν τον Ιλι Ντεμνέρι και το έργο του «Θυμάμαι» στο οποίο ανακατασκευάζει το πολιτισμικό και κοινωνικοπολιτικό πορτρέτο των Τιράνων του ’60-’70 και της περιόδου της αλβανικής δικτατορίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα. Στο ΜΟΝΚ Wine Bar, στο Μοναστηράκι στις 18.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT