ΥΠΠΟ: «Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του ΣΕΑ για το ακίνητο της Ερμού»

ΥΠΠΟ: «Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του ΣΕΑ για το ακίνητο της Ερμού»

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ η πλευρά του υπουργείου τονίζει ότι «η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε αμετάκλητα την αίτηση που είχε υποβάλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση του Αυγούστου για ανάκληση της χρήσης του κτιρίου επί της Ερμού που έκανε ο ΣΕΑ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ η πλευρά του υπουργείου τονίζει ότι «η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 εκδόθηκε η 327/2023 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων περί αναστολής εκτέλεσης της με αρ. 388268/11.8.2023 απόφασης της υπουργού Πολιτισμού, που ανακάλεσε την παραχώρηση προς τον ΣΕΑ, του ακινήτου της οδού Ερμού 134-136. Η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT