Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Ενας vocal artist, στιχουργός, συνθέτης και καθηγητής φωνητικής με μακρά και πολύπλευρη παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή, ο Φίλιπ Βάις, και ο πολυδιάστατος πιανίστας και συνθέτης Στάθης Αννινος συμπράττουν μαζί στη σκηνή του Half Note Jazz Club

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του συγγραφέα και καθηγητή Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Τίμοθι Γκάρτον Ας, θα γίνει η παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Πατρίδες. Μια προσωπική ιστορία της Ευρώπης». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Κώστας Κωστής, καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, και Γιάννης Παλαιολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», στις 19.00.

Εννέα παραλογές της δημοτικής παράδοσης, εννέα πρόσωπα γυναικών που βρίσκονται σε οδυνηρές καταστάσεις, απειλητικές και απόκοσμες, αποτελούν την αφετηρία για την παράσταση «Βενέμπρα», που κάνει πρεμιέρα σήμερα με τη συμμετοχή της ηθοποιού Κλεοπάτρας Μάρκου, του βιολίστα Μιχάλη Καταχανά και του κιθαρίστα Βασίλη Τζοβάρα, σε σκηνοθεσία Κωστή Καλλιβρετάκη. ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, στις 21.00.

Ενας vocal artist, στιχουργός, συνθέτης και καθηγητής φωνητικής με μακρά και πολύπλευρη παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή, ο Φίλιπ Βάις, και ο πολυδιάστατος πιανίστας και συνθέτης Στάθης Αννινος (φωτογραφία) συμπράττουν μαζί στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Τριβωνιανού 17, Μετς, στις 21.30.

Ο ποιητικός λόγος των Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι, Χάινε, Ελιάρ, Μπουκόφσκι, Ομάρ Καγιάμ και Πιερ Ζαν Ζουβ θα παρουσιαστεί με τη χαρισματική φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου και τον ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη υπό τον τίτλο «Ολες του κόσμου οι φωνές – Η παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι». Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10 και Πατησίων, στις 21.00.

Για λίγες ακόμη παραστάσεις επιστρέφουν οι «Αριστερόχειρες» της Νεφέλης Μαϊστράλη, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στο θέατρο Μπέλλος και σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Παίζουν οι Ελένη Βλάχου, Τάσος Δημητρόπουλος, Χάρης Κρεμμύδας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Πάνος Τοψίδης. Κέκροπος 1, Πλάκα, στις 20.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT