Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Η Σεμέλη είναι μία ακόμη θνητή που ερωτεύεται ο Δίας, είναι όμως και το διεθνούς φήμης αριστούργημα του Χέντελ, που εμπνεύστηκε από την ιστορία της

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον νέο χώρο του Athens Book Space μπορείτε να επισκεφθείτε μαζί με τα παιδιά σας και παράλληλα να συναντήσετε από κοντά τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, ο οποίος θα βρίσκεται εκεί για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, «Εσύ να με φωνάζεις Εμπενίζερ». Ηρωας του βιβλίου ο «Χ», όπως λέμε Χριστούγεννα ή όπως λέμε Χαρά. Πάρκο Ελευθερίας, στις 19.00 έως 20.30.

Η Σεμέλη είναι μία ακόμη θνητή που ερωτεύεται ο Δίας, είναι όμως και το διεθνούς φήμης αριστούργημα του Χέντελ, που εμπνεύστηκε από την ιστορία της. Η όπερα (φωτογραφία), σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή του Ολύμπια, με την Ελβετή σοπράνο Marie Lys και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Σήμερα και στις 4, 8, 10 Νοεμβρίου, στις 19.00. Ακαδημίας 59.

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο το συνέδριο για τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου, με τίτλο «Το Πολυτεχνείο ως δημόσια ιστορία. Οι αποτυπώσεις, οι αναγνώσεις, οι αναπαραστάσεις (1974-2023)» από το Κέντρο Ερευνας Νεότερης Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και τη Μονάδα Μελέτης της Ιστορικής Κουλτούρας. Εναρξη στις 10.00. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα.

Το Tinos World Music Festival επιστρέφει για ένατη χρονιά με τίτλο «Μετασχηματισμοί II» με τη συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού και του Δημιουργικού Μουσικού Νησιού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μάρθας Μαυροειδή. Σήμερα οι Μουσαφεράτ παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου, δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στις 20.00.

Για μόνο έξι παραστάσεις επιστρέφει το «Τίποτα», ένα σύμπαν από λέξεις με κείμενα του Σάμιουελ Μπέκετ, από την ομάδα Abnormal, στον νέο χώρο της Αθήνας, ένα πρώην ξυλουργείο, το H.UG. Σήμερα, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00, Μελιταίων 14, Πετράλωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT