Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γαλλία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1991. Από φέτος και με την αιγίδα του γαλλικού υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνας, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει την 1η Γιορτή της Επιστήμης με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ερευνητών και πολιτών, αλλά και την ενθάρρυνση των νέων να ασχοληθούν με την επιστήμη. Το φετινό κεντρικό θέμα είναι «Το νερό στη δίνη της κλιματικής αλλαγής» και το πλήρες πρόγραμμα θα το δείτε στο ifg.gr., Σίνα 31.

Στον πλούτο των πληροφοριών των λιμανιών, των ιστορικών ναυαγίων, καθώς και των φορτίων που μετέφεραν είναι αφιερωμένο το πρόγραμμα μορφωτικών εκδηλώσεων Επιστήμης Κοινωνία, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ και θα αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες για κάθε Τρίτη του Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από σήμερα. Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 Αθήνα (στάση μετρό Ευαγγελισμός) στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο.

Οι συντελεστές του το αποκαλούν «μιούζικαλ τσέπης» και το επιτυχημένο «Λαχτάρα για κεράσια» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θεατρικό βαγόνι της αμαξοστοιχίας – θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Παίζουν ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης και η Ελενα Μεγγρέλη (φωτογραφία) σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου. Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως, στις 21.00.

Τις βελέτζες, τα μάλλινα χειροποίητα υφαντά από μαλλί προβάτου, μετατρέπει σε πεδίο καλλιτεχνικής δράσης ο Γιώργος Τσακίρης, που εκθέτει αυτά τα έργα στη Roma Gallery. Εργα σημαντικά, καθώς αποτελούν δώρα εμπιστοσύνης από τις γυναίκες κάτω από το Πάικο, που έχουν αποτελέσει προίκα τους και ο καλλιτέχνης ανανεώνει με τιμή. Ρώμα 5, σήμερα ημέρα εγκαινίων στις 19.30. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 20.00, Τετάρτη, Σάββατο από τις 10.00 έως τις 16.00.

Εγκαινιάζει απόψε η εικαστικός Επη Νικολακοπούλου την ατομική έκθεσή της με τίτλο «Εσωτερικός θρίαμβος» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πειραιώς 206, Ταύρος, στις 19.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT