«Η ΑΙ θα μειώσει το κόστος των animation ταινιών κατά 90%»

«Η ΑΙ θα μειώσει το κόστος των animation ταινιών κατά 90%»

«Δεν γνωρίζω καμία άλλη βιομηχανία που θα επηρεασθεί περισσότερο», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής και συνιδρυτής της Dreamworks, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αναμένεται να μειώσει δραστικά το κόστος της δημιουργίας blockbuster ταινιών κινουμένων σχεδίων, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής και συνιδρυτή της Dreamworks, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ.

«Δεν γνωρίζω καμία άλλη βιομηχανία που θα επηρεασθεί περισσότερο», δήλωσε ο Κάτζενμπεργκ σε συζήτηση πάνελ στο Bloomberg New Economy Forum της Σιγκαπούρης. «Τον παλιό καλό καιρό, μπορεί να χρειαζόσουν 500 καλλιτέχνες και ολόκληρα χρόνια για να φτιάξεις μια ταινία κινουμένων σχεδίων παγκόσμιας κλάσης. Δεν νομίζω ότι σε τρία χρόνια από τώρα θα απαιτείται παραπάνω από το 10% αυτού του αριθμού» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο 72χρονος σήμερα Κάτζενμπεργκ εκτίμησε ότι η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης «θα επιταχύνει κατά 10 φορές τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας ψυχαγωγίας». 

Ο Κάτζενμπεργκ συμμετείχε μαζί με άλλους παγκοσμίου κλάσης επιχειρηματίες σε συζήτηση για τις αναδυόμενες τεχνολογίες και το πώς θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Εχει υπάρξει στέλεχος παραγωγής της Walt Disney ενώ συνεργάσθηκε με τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Ντέιβιντ Γκέφεν για την από κοινού ίδρυση της DreamWorks.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT