Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από κινηματογράφο, αυτή την εποχή η Θεσσαλονίκη γεμίζει και συγγραφείς. Για 12η φορά διοργανώνεται η Λογοτεχνική Σκηνή και η έναρξη γίνεται απόψε στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (MOMus), στο λιμάνι, στις 19.30. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς Γιώργος Αλισάνογλου, Νίκη Ζερβού, Κλείτος Κυριακίδης, Ηλέκτρα Λαζάρ, Μαρία Λάτσαρη κ.ά.

Σειρά συζητήσεων με αφορμή την παράσταση «Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών», το νέο έργο του Παντελή Μπουκάλα, στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, Στέλλας Κρούσκα και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Καλεσμένος σήμερα είναι ο ιστορικός, υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Τάσος Σακελλαρόπουλος.

Εγκαινιάστηκε χθες η έκτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Ευθύμη Μαλαφούρη με μικρών και μεσαίων διαστάσεων έργα, με τίτλο «Η ζωή ως τέχνη» (φωτογραφία), στην αίθουσα τέχνης Περιτεχνών Καρτέρης. Ηροδότου 5, Κολωνάκι. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 20.00 και Τετάρτη, Σάββατο από 12.00 έως 15.00.

Για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Ανατολικά της Εδέμ» του Τζον Στάινμπεκ ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Αγγέλων Βήμα, σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη. Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, στις 20.00.

Για δύο ακόμη Παρασκευές το μοναδικό σχήμα Γιαγκίνηδες θα παρουσιάσει κλασικά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια ερμηνευμένα με τον δικό τους τρόπο, στον Σταυρό του Νότου Plus. Θαρύπου 37, στις 22.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT