Ο Σμάιλι ξανά σε δράση

Από τον γιο του συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, Νικ Κόρνγουελ, θα προέλθει η νέα αποστολή του θρυλικού λογοτεχνικού κατασκόπου Τζορτζ Σμάιλι, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον γιο του συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, Νικ Κόρνγουελ, θα προέλθει η νέα αποστολή του θρυλικού λογοτεχνικού κατασκόπου Τζορτζ Σμάιλι, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House. Το νέο βιβλίο, που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο, θα τοποθετείται για τους μυημένους στο μεσοδιάστημα μεταξύ των «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο» και «Ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι». «Ο Σμάιλι είναι μέρος της ζωής μου», είπε σε δηλώσεις του ο συγγραφέας, «το βιβλίο “Ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι” γράφτηκε δύο χρόνια μετά τη γέννησή μου και μεγάλωσα με την εξέλιξη του Circus, ήταν ένα προσωπικό ταξίδι». Ο Λε Καρέ, κατά κόσμον Ντέιβιντ Κρόμγουελ, πέθανε το 2020. Είχε εργαστεί για τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών και μετέφερε τις εμπειρίες του στα βιβλία του, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση και χιλιάδες αναγνώστες.

Από τον Τσίπρα στον Sin Boy

Τους τρόπους με τους οποίους η κρίση που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000 επηρέασε την πολιτική, την κουλτούρα και τις κοινωνικές σχέσεις στην Ελλάδα, εξετάζει το νέο βιβλίο του καθηγητή Βασίλη Βαμβακά, «Το εκκρεμές», που κυκλοφορεί από χθες από τις εκδόσεις Archive. Το βιβλίο ακτινογραφεί και συσχετίζει δημόσια πρόσωπα της πολιτικής και πολιτισμικής ζωής της Ελλάδας που πρωταγωνίστησαν αυτή την περίοδο, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Λάκη Λαζόπουλο μέχρι τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Ντάνο και τον Sin Boy. «Το Εκκρεμές» του Βασίλη Βαμβακά κινείται μεταξύ των θεωριών συνωμοσίας, της ρητορικής μίσους, του Netflix, της νοσταλγίας και των memes, που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα της αέναης κρίσης.

Δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή

Αν και ο ρυθμός των πωλήσεων έχει χαλαρώσει, τα απομνημονεύματα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς «Η γυναίκα μέσα μου» παραμένουν στην κορυφή με πωλήσεις περισσότερων των 132.000 αντιτύπων την περασμένη εβδομάδα. Οι πωλήσεις του βιβλίου σε όλες τις μορφές του (έντυπη, ηλεκτρονική, audio book) έχουν καταγράψει νούμερα που υπερβαίνουν το εκατομμύριο και οι κριτικές που το συνοδεύουν παραμένουν διθυραμβικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT