Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη χρονιά, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Οdessa Classics με διάρκεια έως τις 20 Νοεμβρίου. Σήμερα θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την κλασική μουσική, την τζαζ αλλά και το ελαφρύ ελληνικό τραγούδι. Ο Ντάνιελ Χόουπ στο βιολί, ο Αλεξέι Μοτβίνοφ στο πιάνο και η Μαρίνα Σάττι στο τραγούδι συμπράττουν με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 21.00.

Εμπνευση από τον διάσημο και εμβληματικό σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι αντλούν εννέα εικαστικοί και εκθέτουν στο Atelier Pilarinos. Συμμετέχουν οι Μάξιμος Βασίλιεβιτς, Χαράλαμπος Επαμεινώνδα, Απόστολος Ιτσκούδης, Γιώργος Κόρδης, Νεκτάριος Μαμάης, Χριστίνα Παπαθέου-Δουληγέρη, Χρίστος Παπαδάκης, Μπάμπης Πυλαρινός, π. Σταμάτης Σκλήρης. Δευτέρα, Τετάρτη, 10.00 έως 14.30, πλατεία Μητροπόλεως, Σύνταγμα.

Εκθεση φωτογραφίας για έναν από τους σπουδαιότερους φωτορεπόρτερ της χώρας μας, τον Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, εγκαινιάζεται απόψε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου (φωτογραφία) που κατέγραψε με τον φακό του. Διοργάνωση: Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Καθημερινές από 10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00 και το Σαββατοκύριακο από 10.00 έως 18.00. Αίθουσα Ιωνία, λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, Βούλα.

Μια παράσταση που μας μεταφέρει στο μπουντουάρ της βασίλισσας Ελισάβετ κάνει πρεμιέρα απόψε από το θέατρο Αγγέλων Βήμα. Το έργο «Ελισάβετ: γυναίκα από σύμπτωση» του Ντάριο Φο είναι μια σπαρταριστή φάρσα σε σκηνοθεσία της Μαίης Σεβαστοπούλου. Παίζουν οι Μαρία Μακρή, Γωγώ Βογασάρη, Βασίλης Βασιλείου, Νίκος Πανόπουλος, Θοδωρής Κασαπίδης, Μπάμπης Ούστογλου. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 20.00, Σατωβριάνδου 36.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Γιώργο Ζιάβρα θα παρουσιάσει τη «Φαίδρα» του Μπέντζαμιν Μπρίτεν, τη «Σερενάτα» του Λεόναρντ Μπέρσταϊν και τη συμφωνία αρ. 4 σε μι ελάσσονα έργο 98 του Μπραμς. Με τη μεσόφωνο Ελενα Μαραγκού και τη σολίστ στο βιολί Κατερίνα Χατζηνικολάου. Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT