Κίνητρα για μετάδοση ελληνικών τραγουδιών

Κίνητρα για μετάδοση ελληνικών τραγουδιών

Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την ανάδειξη και διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας και ελληνικής μουσικής ως στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς προτείνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την ανάδειξη και διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας και ελληνικής μουσικής ως στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς προτείνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την υιοθέτηση της σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2003) και τη 10ετή λειτουργία του Εθνικού Ευρετηρίου Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας (2013).

Οι διατάξεις σχεδίου νόμου, που προετοιμάζει το ΥΠΠΟ, θα περιλαμβάνουν δύο δέσμες ρυθμίσεων. Στην πρώτη δέσμη, μεταξύ άλλων, συστήνεται στο υπουργείο Συμβούλιο Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πρότυπο των άλλων κεντρικών γνωμοδοτικών οργάνων του υπουργείου.

Στη δεύτερη δέσμη, περιλαμβάνονται διατάξεις, που σκοπό έχουν την ανάδειξη και ανάπτυξη του ελληνόφωνου τραγουδιού και της ορχηστρικής μουσικής Ελλήνων δημιουργών.

Προτείνονται κίνητρα για την αύξηση του ποσοστού του ελληνόφωνου τραγουδιού και της ορχηστρικής μουσικής Ελλήνων δημιουργών στη ραδιοφωνική μετάδοση, τη δημόσια εκτέλεση, σε κινηματογραφικές ταινίες και οπτικοακουστικές παραγωγές, που επιδοτούνται ή ενισχύονται από το Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT