Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Η παράσταση «Pietà» άντλησε έμπνευση από πέντε γυναίκες-μητέρες που βίωσαν την υπέρτατη απώλεια, τη δολοφονία του παιδιού τους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «Pietà» άντλησε έμπνευση από πέντε γυναίκες-μητέρες που βίωσαν την υπέρτατη απώλεια, τη δολοφονία του παιδιού τους: Κούλα Αρμουτίδου (μητέρα Ελένης Τοπαλούδη), Ελένη Κρεμαστιώτη (μητέρα Ερατούς Μανωλακέλλη), Κατερίνα Κώτη (μητέρα Ντόρας Ζαχαριά), Αλεξάνδρα Μάκου (μητέρα Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου) και Ρόζα Φωτιάδου (μητέρα Σοφίας Σαββίδου). Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, στις 21.00.

Για δεύτερη χρονιά παρουσιάζεται το έργο «Μακριά από Παιδιά», μια ιστορία για τα παιδιά που δεν έγιναν γονείς και για τους γονείς που παρέμειναν για πάντα παιδιά. Αποτελεί το τελευταίο έργο του Γιωργή Τσουρή και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Παίζουν οι Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καυκαλά, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Χριστίνα Τσάφου (φωτογραφία). Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4 και Βασ. Σοφίας, στις 21.00.

«Στη σκιά» ονομάζεται η σπονδυλωτή έκθεση του Δήμου Αθηναίων αφιερωμένη στις Ελληνίδες καλλιτέχνιδες με έργα από 120 ζωγράφους και γλύπτριες γεννημένες μεταξύ 1871 και 1941. Ολα τα έργα ανήκουν στη συλλογή της Πινακοθήκης Αθηναίων και η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι τις 26 Νοεμβρίου. Τρίτη έως Σάββατο 11.00 έως 19.00, Κυριακή 10.00 έως 16.00. Λεωνίδου και Μυλλέρου, Πλ. Αυδή.

Στάνταρ κομμάτια της τζαζ αλλά και δικές του συνθέσεις θα παρουσιάσει ο Γιώργος Τσώλης αλλά και το νέο σχήμα JAZZ US που αποτελείται, εκτός από τον ίδιο, από τον κοντραμπασίστα Γιώργο Ρούλο και τον σαξοφωνίστα Βίκτωρα Φιλιπποπολίτη. Jazzèt Music Hall, στις 21.30. Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι.

Στην Αθήνα της Μεταπολίτευσης, όπου η έξαψη της νέας τάξης πραγμάτων οδηγεί μια ετερόκλητη παρέα ανθρώπων σε μια νύχτα γεμάτη ιδέες, σχέδια, μυστικά, συγκρούσεις και ανατροπές, μας μεταφέρει η παράσταση «1975» στο θέατρο Rabbithole. Γερμανικού 20, Μεταξουργείο, στις 21.00.

Επιμέλεια: Αιμιλία Καλογεράκη 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT