Τι συνέβη στο Μοντερέυ;

Την απάντηση έχουν η Λυδία Φωτοπούλου και η Καίτη Κωνσταντίνου που πρωταγωνιστούν στο έργο του Ακη Δήμου

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αχ είστε ηθοποιός. Σας βλέπω σε ένα σίριαλ στην τηλεόραση. Η σειρά βέβαια δεν μου αρέσει, περισσότερο βλέπω τα νύχια σας. Εγώ κάνω μανικιούρ – πεντικιούρ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές έχω θαυμάσει τα νύχια σας. Το νύχι στου ουίσκι το ποτήρι αναδεικνύεται», λέει η Γαλάτεια (Καίτη Κωνσταντίνου) στην ηθοποιό Λητώ Χανδρή (Λυδία Φωτοπούλου). Εκείνη μένει έκθαμβη αλλά δεν ενθουσιάζεται. Βρίσκονται στο πανάκριβο κοσμικό εστιατόριο Μοντερέυ, και συναντιούνται στις τουαλέτες του.  Παρακολουθώντας την πρόβα του νέου θεατρικού έργου του Ακη Δήμου «Συνέβη στο Μοντερέυ» πολλές φορές ξεκαρδίστηκα. Είναι όμως μία κωμωδία ή μήπως όχι;

Στο έργο, που παρουσιάζεται στο θέατρο «Μικρό Χορν» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαριά, δύο παράφορες γυναίκες βρίσκονται συμπτωματικά στις τουαλέτες και η καθεμία παρασύρει την άλλη σε μία εξομολόγηση της ζωής της. Η ηθοποιός μαθαίνει ότι θα την «πεθάνουν» στη δημοφιλή σειρά που πρωταγωνιστεί: «Πάνω που είχα κάνει τον Αλέξανδρο να μου παραδοθεί, πρέπει να πεθάνω; Και πώς θα πληρώσω τώρα το στεγαστικό μου;», ρωτά. Η μανικιουρίστα περνά μια βαρετή ζωή δίπλα στον άντρα της Θεόκλητο: «Γράφει εδώ και 20 χρόνια ένα μυθιστόρημα, ένα αστυνομικό που είναι και λίγο θρίλερ», αγανακτεί. «Απελπισμένες, αδικαίωτες, αστείες, θα ψηλαφίσουν παλιά τραύματα και καινούργιες επιθυμίες. Θα ξεκλειδώσουν ξεχασμένες αναμνήσεις και θα ονειρευτούν αναγνωρίζοντας η μία στα γέλια και τα δάκρυα της άλλης, κάτι από τον κρυφό εαυτό τους» παρατηρεί ο κ. Τζαμαργιάς.

Τι συνέβη στο Μοντερέυ;-1

Η Λυδία Φωτοπούλου και η Καίτη Κωνσταντίνου συνεργάζονται για πρώτη φορά στο θέατρο, και για τη σύμπραξή τους στο σανίδι επηρέασε και η μεγάλη επιτυχία τους στην τηλεοπτική σειρά «Τούρτα της μαμάς» ως πεθερά και νύφη, αντίστοιχα. «Και τα δύο έχουν τη γοητεία τους. Ενας καλός ηθοποιός πρέπει να δοκιμάζεται και στο θέατρο και στην τηλεόραση» λέει στην «Κ» η Καίτη Κωνσταντίνου, η οποία έχει παίξει σε λίγες αλλά πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. «Οταν άρχισα την τηλεόραση φοβόμουν την κάμερα. Ενιωθα γυμνή. Η “Τούρτα της μαμάς” ήταν η πιο ολοκληρωμένη δουλειά μου στην τηλεόραση. Εκεί κατάλαβα ότι σε πιο γρήγορες συνθήκες σε σχέση με το θέατρο, πρέπει να πλάσεις κάτι άλλο, διαφορετικό από έναν θεατρικό ρόλο. Είναι γοητευτικό και αυτό» προσθέτει η Λυδία Φωτοπούλου.

Στην παράσταση κάθε φορά που η μία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο της ζωής της, η άλλη ξεδιπλώνει τη δικιά της ιστορία. Αλλωστε ένα από τα «κλειδιά» του θεατρικού έργου είναι το κρυφό μυστικό κακοποίησης και των δύο: μία όμοια ιστορία που έζησαν και οι δύο με τον ίδιο άντρα σε διαφορετικούς χρόνους. «Κι έτσι στα τυφλά πήγες ν’ ανοίξεις τα πόδια σου; Μου άρεσε το ψευδώνυμό του στο Internet, “Longtime hermit”» είναι ένας διάλογος των δύο γυναικών.

«Το θέατρο είναι μια τέχνη ζωντανή» λέει με θαυμασμό η μανικιουρίστα στην παράσταση. «Εάν δεν ξέρεις να ζήσεις, ναι είναι» της απαντά η ηθοποιός. Μετά τη συνάντησή τους στις τουαλέτες Μοντερέυ, όταν θα αποχωριστούν οι δύο γυναίκες θα έχουν καταλάβει ότι έξω τις περιμένει η ζωή. Αλλά θα τη ζήσουν με καινούργιο βήμα αυτή τη φορά.

Info: Μικρό Χoρν, Αμερικής 10, Τηλέφωνο: 211.182.6479. Ημέρες & Ωρες Παραστάσεων: Δευτέρα & Τετάρτη: 20:00, Τρίτη & Κυριακή: 21:00

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT