Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σειρά «Αρχαία Ελληνική Δραματουργία» σε αρχαίο κείμενο, μετάφραση και σχόλια του Ανδρέα Χ. Ζούλα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Για το έργο, που περιλαμβάνει 50 σωζόμενα δράματα, θα μιλήσουν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Ανδρέας Μιχαλόπουλος, o θεατρολόγος Ηλίας Μαλανδρής και ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου. Αποσπάσματα θα ερμηνεύσουν οι Χριστίνα Αλεξανιάν και Βερόνικα Δαβάκη. Στις 20.00, Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν.

Πρεμιέρα σήμερα για την παράσταση «Εγώ το Ξωτικό» (φωτογραφία) της Μαριβίτας Γραμματικάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά για παιδιά από 3 έως 7 ετών. Μέσα από την ιστορία του γκρινιάρικου ξωτικού Μουρμούρ, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, στις 11.30.

Δύο ακόμη βραδιές για το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής. Το Σάββατο με τη συμμετοχή εννέα μουσικών θα παρουσιαστεί το «Orient Express, Παρίσι – Κωνσταντινούπολη: Καντεμίρ, Λυλλύ, Ραμώ, Φορκεραί», στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στις 20.30, ενώ η αυλαία του 6ου Φεστιβάλ θα πέσει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ με τη συναυλία Τζουζέπε Ταρτίνι, Αντόνιο Βαντίνι: Mουσική για βιολί, βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο του μουσικού συνόλου La Stravaganza Greca, στις 19.30.

Η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Παντείου Ξενοφώντα Κοντιάδη, το «Φαινόμενο Κασσελάκη – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας», με την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και του Αντώνη Λιάκου, ιστορικού – ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα γίνει στην ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 19.00. Ακαδημίας 20.

Ο Βερολινέζος πιανίστας Lambert θα εμφανιστεί στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των συναυλιών Microcosmos. Ο δημοφιλής μουσικός, συνθέτης και παραγωγός συνδυάζει τη σύγχρονη τζαζ με ηλεκτρονικά και ροκ στοιχεία σε μια θεατρική συναυλία. Κυριακή, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT