Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι σήμερα;». Σε μια ανοιχτή συζήτηση απόψε οι Σελάνα Βροντή, δημοσιογράφος, π. Νικόλαος Δουληγέρης, εφημέριος, Νίκος Ευσταθίου, δημοσιογράφος, Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας, Ειρήνη Παπαδάκη, επίκουρη καθηγήτρια, και Αννα Σουρμπάτη, ιδρύτρια του The Event Co, θα προσπαθήσουν να μιλήσουν για τον πιο ευάλωτο και ανθεκτικό κοινωνικό θεσμό. Με προκράτηση θέσης και ελεύθερη είσοδο. Στέγη/Ιδρυμα Ωνάση, Ανδρέα Συγγρού 107, στις 19.00

Το φεστιβάλ WIFT GR 50/50 (φωτογραφία), μέλος του διεθνούς οργανισμού WIFT με περισσότερα από 15.000 μέλη, ξεκινά σήμερα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με προβολή ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και συζητήσεις, καθώς και διαγωνιστικό τμήμα με τίτλο «Μικρές Γυναικείες Ιστορίες». Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136. Πρόγραμμα στο tainiothiki.gr.

Εναρξη κάνει σήμερα το MIRfestival, δίνοντάς μας τη δυνατότητα μέσα από τις δράσεις του να κρυφοκοιτάξουμε στο μέλλον απαντώντας σε ερωτήματα όπως ποιο θα είναι το «μετά» της καταστροφής; Πώς θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε έναν πλανήτη κατεστραμμένο; Διάρκεια έως 30 Νοεμβρίου σε διάφορους χώρους. Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ στο mirfestival.gr.

Η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Η φωνή της» θα γίνει στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» και στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος». Θα μιλήσουν οι συγγραφείς-μέλη του δικτύου κατά της έμφυλης βίας, Σίσσυ Δουτσίου, Κατερίνα Παπαντωνίου και Ελένη Πριοβόλου. Παράλληλα, θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ της Ολγας Μπακοπούλου «Εν Ομονοία». Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια, στις 20.00.

Ο «Λόγος 13» της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει τίτλο «Μπλαιζ Πασκάλ (1623-1662): ο μεγάλος φιλόσοφος της ανησυχίας. Τετρακόσια χρόνια από τη γέννησή του». Θα μιλήσουν οι Γιάννης Πρελορέντζος, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, και ο Σταύρος Ζουμπουλάκης. Από τις 19.00 μέχρι τις 21.00. Είσοδος ελεύθερη, Πύργος Βιβλίων, ΚΠΙΣΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT