Fired Up Athens : Έκθεση κεραμικής στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
fired-up-athens-έκθεση-κεραμικής-στη-δημοτική-αγο-562747825

Fired Up Athens : Έκθεση κεραμικής στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Το Fired Up Athens αποτελεί μία συνάντηση από κεραμίστες δημιουργούς και έχει σκοπό να καθιερωθεί ως ένα σταθερό ραντεβού ανάμεσα σε κοινό και καλλιτέχνες. Περισσότεροι από 60 κεραμίστες θα συναντηθούν, 2-3 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως και τις 21:00 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης εκθέτοντας και διαθέτοντας επιλεγμένα κομμάτια από όλα όσα δημιουργούν. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και σημαντικοί καλλιτέχνες νεότερης κεραμικής όπως ο Γιώργος Βαβάτσης, η Μίρκα Δραπανιώτου και η Λεώνη Γιαγδζόγλου.

Fired Up Athens : Έκθεση κεραμικής στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης-1

Η Μελίνα Ξενάκη, ενεργή κεραμίστρια και καλλιτέχνης, μετά την επιστροφή της στην Αθήνα είχε την ανάγκη να έρθει σε επαφή τόσο με το κοινό όσο και με άλλους κεραμίστες ενώ ταυτόχρονα να φέρει μπροστά δημιουργούς που συνήθως τους βρίσκει κανείς χωμένους στα εργαστήριά τους ανάμεσα σε τροχούς, καμίνια, πυροχρώματα, πινέλα, εργαλεία.

«Όσο ζούσα στο Λονδίνο τέτοιες αγορές-συναντήσεις ήταν ζωτικής σημασίας για εμάς τους κεραμίστες. Μπορούσαμε να διαθέσουμε τα έργα μας δίχως μεσάζοντα, να μιλήσουμε για τη δουλειά μας κατευθείαν στο κοινό, πρόσωπο με πρόσωπο. Στην Αγγλία πολλοί κεραμίστες ζουν από αυτές τις αγορές, ταξιδεύοντας σε όλη τη χώρα και διαθέτοντας τη δουλειά τους όλο τον χρόνο. Έχουν διαμορφώσει κι έχουν διαμορφωθεί από ένα κοινό που αγαπάει τα χειροποίητα αντικείμενα και επιλέγει να γεμίσει το σπίτι του και τη ζωή του με αυτά είτε διακοσμητικά είτε χρηστικά είτε και τα δύο. Αναφέρομαι σε ένα κοινό που θέλει να γνωρίσει ποιος είναι ο δημιουργός, ποια είναι η ιστορία πίσω από το αντικείμενο, ενώ έχει αγαπημένους καλλιτέχνες, συλλέγει τη δουλειά τους και τη βλέπει να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια. Θεωρώ ότι σε όλους μας λείπει η επαφή τόσο με το κοινό όσο και με άλλους κεραμιστές.

Fired Up Athens : Έκθεση κεραμικής στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης-2

Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πολύ ενδυναμωτικές για όλους μας. Μπαίνεις σε έναν χώρο γεμάτο καλλιτέχνες που αγαπούν το ίδιο υλικό και βλέπεις πόσο διαφορετικά το αντιμετωπίζουν, το διαμορφώνουν, το εκθέτουν, το πωλούν. Έχουν να μοιραστούν πολλά και είναι επιτέλους η ώρα να γνωριστούμε από κοντά.»

Στο Fired Up Athens μπορούμε πλέον να συναντήσουμε τους ίδιους τους δημιουργούς, να δούμε τα έργα τους, να ρωτήσουμε για τις τεχνικές τους, την έμπνευσή τους, να κλείσουμε ραντεβού για να ανακαλύψουμε τα εργαστήριά τους και φυσικά, να δώσουμε τη δική μας προσωπική παραγγελία.

 

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Σάββατο, 2/12 11:00 – 21:00
Κυριακή, 3/12 11:00 – 21:00

Δωρεάν είσοδος για όλους!

 

Facebook event

Instagram

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT