Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Η παράσταση «Εκκένωση» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, παρουσιάζεται στο θέατρο «Artbox Fargani» για ακόμη τρεις παραστάσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Athenian Material» της Laure Vermeersch που ρεαλιστικά αλλά και ποιητικά μας οδηγεί στον κόσμο των απορριμμάτων που πολλαπλασιάζονται ταυτόχρονα με τους ρυθμούς της υπερκατανάλωσής μας. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα αλλά και τον Πρόδρομο Τσινικόρη, καθώς με την παράσταση «Romaland» συνδέονται θεματικά. Συγγρού 106, 21.30.

Τι θα συμβεί αν η Ιφιγένεια δεν δεχτεί να θυσιαστεί και ο Ορέστης δεν θέλει να είναι πια ο Ορέστης; Αν η Χρυσόθεμις και ο Αίγισθος επιχειρήσουν να ανατρέψουν τη γνωστή πορεία της οικογένειάς τους; Η παράσταση «Εκκένωση» (φωτογραφία) του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, παρουσιάζεται στο θέατρο «Artbox Fargani» για ακόμη τρεις παραστάσεις. Αγίου Παντελεήμονος 10, Θεσσαλονίκη, στις 21.30.

Η διάσημη πιανίστρια Σβετλάνα Καρπούνκινα μαζί με τη σοπράνο Ελλήνα Ιωαννίδη, τη βιολονίστα Ιωάννα – Ομορφιά Κοτζιούλα και τον βιολοντσελίστα Ισίδωρο Σιδέρη θα αφιερώσουν τη συναυλία τους στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ, που γεννήθηκε πριν από 150 χρόνια. Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, στις 20.30.

Ολοκληρώνει τις παραστάσεις του το «Δε φάιναλ θολούθιον». Το έργο διηγείται με χιούμορ και αυτοσαρκασμό την ενδοσκόπηση επτά ανθρώπων που σταματούν στις γραμμές του τρένου περιμένοντας τον θάνατό τους. Κείμενα των Κωστάκη Αναν και Suyako, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη. Θέατρο «Πόρτα», Μεσογείων 59, στις 21.00.

Μια έκθεση διαφορετική, αλλά γεμάτη χρώματα, σχήματα και ιδέες είναι η «Synthesis» της ομώνυμης ομάδας ξυλοτορναδόρων που παρουσιάζεται στην Govedarou Art Gallery, σε επιμέλεια της εικαστικού Νατάσας Γκοβεδάρου. Γ. Παπανδρέου 5, Θεσσαλονίκη, από 11.00 έως 14.00 και 18.00 έως 20.00. Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT