Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια και στις μουσικές που έγραψε ο αγαπημένος συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος με τίτλο «Τους προβολείς στήσε», παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσίαση του βιβλίου της Αγγέλας Καστρινάκη «Μίλα, Πηνελόπη! Λογοτεχνικές μεταμορφώσεις της μυθικής ηρωίδας στην Ελλάδα και τον Δυτικό κόσμο από τον 19ο αιώνα ώς τις μέρες μας». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Μ. Κοπιδάκης, ομότιμος καθηγητής, Μ. Στρατηγάκη, καθηγήτρια του Παντείου, Μ. Τοπάλη, ποιήτρια, ενώ η συγγραφέας θα απαγγείλει ποιήματα, συνοδεία της Κλεοπάτρας Κυρτάτα στο φλάουτο. Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, στις 19.00.

Με ένα επιστημονικό συμπόσιο διάρκειας τριών ημερών και στο πλαίσιο της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 60 του χρόνια από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του. Εναρξη σήμερα από τις 09.30 έως το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος.

Συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια και στις μουσικές που έγραψε ο αγαπημένος συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος (φωτογραφία) και τίτλο «Τους προβολείς στήσε», παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τραγουδούν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης. Συμμετέχει η Ρένια Λουιζίδου. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 20.00.

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Μια λεσβιακή ζωή» της Maria Cyber (Μαρία Κατσικαδάκου) θα παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης με τη συμμετοχή των Αφροδίτης Παναγιωτάκου, διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Maria Cyber, φωτογράφου και ακτιβίστριας, Τζούλιας Τσιακίρη, εκδόσεις το Ροδακιό, Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη, ποιήτριας, Λασταρίνας Λιακάκου, αρθρογράφου, Εύας Ξευγένη, αρχισυντάκτριας womanlandia. Συντονισμός: Νίκη Σταυρίδη. Στις 20.00.

Ενα εργαστήρι υφαντικής που θα ολοκληρωθεί σε πέντε δίωρες συναντήσεις διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς στον Ταύρο. Πέρα από την ιστορία της υφαντικής, οι συμμετέχοντας θα πειραματιστούν στους αργαλειούς για να υφάνουν δικά τους έργα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-34.18.051.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT